Anmeldelse: Den gode, den onde og den ufatteligt grimme, Frue Plads (Dansk Rakkerpak) (turnéforestilling)

Af Christian Skovgaard Hansen

’Den gode, den onde og den ufatteligt grimme’ er en morsom, letfordøjelig og ikke mindst anderledes forestilling. Forestillingen er for dig, der kan lide det lidt mere uformelle gadeteater. Trænger du til et lille afbræk eller en afslutning på strøgturen, eller en lille pause fra sommerens solbadning (når solen engang kommer…), er her et fantastisk forslag til en aktivitet. Se forestillingen, hvis du gerne vil opleve, at teater også kan være andet og meget mere end noget gammelt og kedeligt og noget, som kun kan foregå i en mørk teatersal.

Dansk Rakkerpaks lette sceneudstyr og bænke står klar ved Vor Frue Kirke. Selv denne råkolde, ikke særligt sommerlige juni-dag kommer der folk til og besætter pladserne, mens de får udleveret et tæppe til at holde varmen under. Det er altid risikabelt med teater under åben himmel taget det danske sommervejr i betragtning. Det er dog samtidig en del af charmen ved udendørs og gadeteater. Vi startede derfor med sende gode tanker til vejrguderne – og selvom det stadig var lidt køligt, holdt det tørt under hele forestillingen!

1

Forestillingen er bygget over en klassisk spaghettiwestern, nemlig Sergio Leones klassiker ”Den gode, den onde og den grusomme” fra 1966 med blandt andet Clint Eastwood i en af hovedrollerne. Ca. 3 timers film er her kogt ned til en lille times teater.

Vi lægger ud med de tre kommunale arbejdere, som fra deres kommunale arbejdstelt og hul i jorden forsøger at spolere forestillingen. Men langsomt transformeres de tre kommunalarbejdere til de tre westernskurke, hvis eneste mål er at finde skatten. I dette tilfælde består skatten af en guldbarre – men en af dem fra Toms og af chokolade. Originalt!

Den vilde jagt på skatten begynder. Vi oplever alle pinslerne for at finde skatten og ikke mindst for først og fremmest at få fat i skattekortet. Vi er vidner til de pinsler, som den ene cowboy må igennem, da han er ”kommet til” at spise den vitale del – delen med krydset! – af skattekortet. Blandt andet oplever, hvordan man først med espresso, bønner og tabasco forsøger at få kortet ud – spørgsmålet er så om det lykkedes med den amerikanske olie…

Med få virkemidler og rekvisitter formår skuespillerne at skabe en westernstemning midt inde i Københavns centrum. En lang planke kan agerer både dør og bardisk i salonen, en boremaskine er pistolen, kablet bliver til rebet med galgen, og skovlen er hesten. Alle tingene kobler morsomt de førnævnte lettere bøvede kommunalarbejdere og den vilde westernstemning, alt imens de fører sig frem på (skralde)spansk. Som publikum er det svært ikke at sidde med et smil på læben under forestillingen.

Rakkerpak-7102_524

De tre skuespillere Niels Grønne, Niels Peter Kløft og Søren Møller Pedersen gør det fantastisk, og de formår at forføre os over i det vilde western. Det nye kvindelige islæt Olivia Franciska Fevel Borgels er et skønt og fantastisk musikalsk bekendtskab, som liver gevaldigt op i forestillingen, og hun har mange talenter, som vi ser udfoldet igennem forestillingen. Og nårh ja, uden at afsløre for meget af hele forestillingen, kan det nævnes, at hun har en væsentlig andel i, hvad der egentlig sker med denne guldbarre. Alle fire guider os sikkert igennem forestillingen.

Smut ind og se forestillingen – enten på Frue Plads eller et sted på deres turné – og få en lille sjov sommeroplevelse. ’Den gode, den onde og den ufatteligt grimme’ er en sjov og forfriskende westernparodi. Gid det danske sommervejr må være med forestillingen! Dansk Rakkerpaks udgave kan sagtens måle sig med originalforlægget.

Dansk Rakkerpak

Frue Plads, ved Vor Frue Kirke, Kbh. K

Spilleperiode: Spiller på Frue Plads til og med den 5. juli 2015. Derefter på turné rundt omkring i Danmark til og med den 19. september 2015.

Set den: 24. juni 2015

Fotos: Søren Kløft

Har du lyst til at se forestillingen (gratis)? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://www.danskrakkerpak.dk/

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Anmeldelse: Kvinde – kend din krop, Aveny-T (gæstespil fra Mungo Park)

Af Christian Skovgaard Hansen og Jonas Gudmand “Kvinde, kend din krop” er en af ...

Anmeldelse: Og nu: Verden!, Husets Teater

Af Emilie Lykke Hartz   Husets Teater er så småt ved at blive en ...

Anmeldelse: En kvinde uden betydning, Aarhus Teater

Af Lea Damgaard   Aarhus Teater har denne gang valgt at opsætte en klassiker ...

Anmeldelse: I støvet fra regnen, Teater Grob

Af Emil Møller Christensen   Rammen er sat. Billardbordet på værtshuset er rammen, hvor ...

Anmeldelse: The Great Paradox of Play, Rapid Eye

Af Jonathan Stahlschmidt   Tre nordiske tryllekunstnere dukker op og forsvinder igen og igen ...

Anmeldelse: Sherlock Holmes og Dronningens kronjuveler, Dansk Rakkerpak og Teatret Fair Play

Af Rosa Danielsen   Klovnerier, gadedrengecharme og publikumskontakt står tilbage som overskrifterne for min ...