Anmeldelse: Jorden rundt i 80 dage, Holbæk Teater

Af Diana Marckmann Hansen

 

Når man sidder en sensommeraften i Holbæk Museums gård, hvad betyder en smule regn så, når man har ”røven fuld af højt humør”?

Den danske sommer har i år været kort, og derfor kunne det være skønt at komme på en rejse jorden rundt. Det kan man i øjeblikket i Holbæk Teaters forestilling ’Jorden rundt i 80 dage’, som liver den lille museumsgård op i fuld Monthy Python-stil. Det er en skøn fortælling, der er overfyldt med falden på halen-jokes og sjove gimmicks, der dog betyder, at man går lidt på kompromis med historien i sig selv.

Skuepillerne lagde et rigtig højt niveau, og havde alle en flair for den komiske spillestil. Navnlig de to hovedrolleindehavere Morten Thunbo og Brian Kristensen havde en særlig jargon og præcis timing sammen.

Derudover skal Holbæk Teaters folkekor have en kæmpe applaus for deres deltagelse i forestillingen, hvor de giver sig selv 100 % i alverdens, til tider lidt vovede, udklædninger.

Jorden Rundt 28 [1600x1200]

Det er nogle garvede herrer, som vi har at gøre med bag scenen, Flemming Jensen som dramatiker og Per Pallesen som instruktør. I fællesskab formår de at lave en yderst komisk fortolkning af en gammel klassiker, der indebærer en væsentlig indskrænkning af det oprindelige manuskript. En del af det dramatiske valg blev derfor at inddrage publikum i, hvad der var blevet slettet undervejs i forestillingen, hvorpå de stadig holder publikum oppe på stykkets handling og bevarer den røde tråd.

En stor cadeau til Helle Birkholm og Anne Jørgensen for kulisser og kostumer, der på flotte, og yderst kreative, måder tager os jorden rundt og som samtidig holder den humoristiske stil, der bliver holdt gennem forestillingen, hele vejen rundt.

Jorden Rundt 40 [1600x1200]

Musikken blev desværre lidt ligegyldig, da den sjældent understøttede handlingen eller stemningen i den enkelte scene. Derudover rammer vi undervejs en masse sidehistorier, der ikke længere har en betydning for den overordnede historie, men derimod får stykket til at føles en smule langt.

Alt i alt er det dog en utrolig morsom forestilling i skønne omgivelser; udendørs teater har sin helt egen charme, når man sidder i en havestol pakket godt ind i tæppet, lyden af kirkeklokkerne, der ringer og som samtidig bliver inkorporeret på en elegant måde.

Hvis du har en aften fri i de kommende uger og er til far-humor, skal du helt sikkert tage den ældre del af familien under armen og ”rejse jorden rundt”.

 

Holbæk Teater

Holbæk Museum, Klosterstræde 18, 4300 Holbæk

Spilleperiode: 12. august-3. september 2017

Set den 12. august 2017

Fotograf: Mie Neel 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her: https://het.dk/program/jorden-rundt-i-80-dage/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Anmeldelse: 3 x Beckett, Østre Gasværk Teater

Af Christian Skovgaard Hansen   Østre Gasværk Teaters forestilling ’3 x Beckett’ består, som ...

Anmeldelse: Sort Vand, Betty Nansen Teatret, Edison

Af Rose Himmelstrup Hansen og Jonas Gudmand   Tag ind og se ‘Sort Vand’, ...

Anmeldelse: Seebach, Fredericia Teater

Af Emilie Elisabeth Bundgaard   De fleste har en holdning eller noget de associerer ...

Anmeldelse: Miras verdener, ZeBU (Teatret Fair Play)

Af Sarah Dickow   ’Miras verdener’ er en god børnefortælling. Målgruppen er børn, og ...

Anmeldelse: Den komiske tragedie, Kulturmarkt

Af Signe Birk Backs   ”MODIGT” er det første ord, der står der med ...