Anmeldelse: Konstellationer, Teaterøen (Nepo Teatret)

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Mand møder kvinde, og en række potentielle udfald af dette møde opstår. I ’Konstellationer’ får du muligheden for at se alle disse udfald udspillet på scenen, så du kan vælge den virkelighed, og den fortælling du har lyst til.

 

Roland og Marianne mødes til en barbecuefest, og fra det øjeblik er deres skæbner forbundet. Roland avler bier, og Marianne er kvantefysiker, og selvom de ikke rigtig har noget til fælles, ser de noget i hinanden. Deres livstråde vikler sig uløseligt sammen, og de ender i et kærlighedsforhold indtil døden skiller dem ad.

 

Bredformat uden tekst RGB

 

Historien om Roland og Marianne lyder som en meget banal kærlighedshistorie, men i ’Konstellationer’ er der en lille krølle ved fortællingen. For hvad nu hvis…? Hvad nu hvis Roland gifter sig med en anden? Eller Marianne har en affære med en fra arbejdet? Er kærligheden forudbestemt, eller dikteret af vores valg?

 

Fortid, nutid og fremtid flyder sammen, når parret mødes igen og igen i nye konstellationer. Ordene gentages, men situationen er ændret.

 

Forestillingen leger med tanken om at kunne ændre på de valg, som vi tager, og derved de efterfølgende konsekvenser. Måske findes der et parallelt univers, hvor vi tager andre valg og derfor ender med et helt andet liv i sidste ende. I ’Konstellationer’ kan publikum således følge med i Roland og Mariannes parallelle eksistenser.

 

Forestillingens fragmenterede struktur kan være lidt forvirrende i begyndelsen, men hurtigt får man forstået forestillingens præmis. Essentielt er det, at skuespillernes timing er præcis, og skiftende imellem de forskellige virkeligheder er klare, for ellers flyder livslinjerne sammen. Heldigvis klarer de to skuespillere Troels Lyby og Marie Askehave sig igennem uden særlige fejl og med et så stort følelsesmæssigt engagement, at man til sidst skal være meget tykhudet, hvis man ikke kniber en lille tåre.

 

Nepo Teatret har sat ’Konstellationer’ op på under en måned, hvilket er meget imponerende med en så kompleks tekst. På den korte tid er der også blevet produceret en enkel, men virkningsfuld, scenografi som kan tages med på den turné, som forestillingen nu drager på.

 

’Konstellationer’ er enkelt iscenesat, forholdsvis lig den opsætning som spillede på Aarhus Teater og på Husets teater i 2014. I denne nye konstellation står forestillingen dog også stærkt, og den er bestemt en billet værd!

 

 

 

Nepo Teatret

Teaterøen, William Wains Gade 11, Refshaleøen, København K

 

Spiller indtil: 30 januar 2016

Herefter turné. Se turneplan: http://www.nepoteatret.dk/Nepo_Teatret_turne.html

 

Spilledato: 29 januar 2016

Foto: Max Rosborg

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://teateroen.dk/kalender/ og respektive spillested på turnéen

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Anmeldelse: Den uendelige historie, Aarhus Teater

Af Lise Barslev   Aarhus Teater præsenterer Den uendelige historie som året familieforestilling. Det ...

Anmeldelse: Højskolesangbogen, Det Kongelige Teater

Af Jonas Gudmand   ‘Højskolesangbogen’ på Det Kongelige Teater er en af de forestillinger, ...

Anmeldelse: Misery, Østerbro Teater, Revolver

Af Emil Møller Christensen   Hvordan skabes en uhygge, der er så nådesløs og ...

Anmeldelse: Sindssyge Kælling, Bremen Teater

Af Emilie Lykke Hartz   Der hersker ingen tvivl om, at salen domineres af ...

Anmeldelse: Med ørerne på stormkrog, Teatret ved Sorte Hest

Af Julius Gotthardt Møller   ’Med ørerne på stormkrog’ er digtoplæsning, når det er ...