Anmeldelse: The Internet, Dansehallerne

1

Af Rose Himmelstrup Hansen

Kære læser,

Denne anmeldelse er lavet på en lidt anderledes måde – egentlig afspejler det forestillingen, der bestemt også er lavet på en anderledes måde.

‘The Internet’ varede i fire timer og alle teatrets normale “regler” blev brudt. Jeg har valgt først at lave en kort præsentation af forestillingen, og resten af anmeldelsen er mere eller mindre direkte gengivelser af de noter, jeg tog undervejs.

//

‘The Internet’ er en blanding af en kunstinstallation, dans og performance. Dørene blev åbnet kl. 19 og så var performancen i gang, så mens publikum kom ind i lokalet, var performerne allerede i bevægelse.

1

Som publikum er alt muligt. Du kan stå, sidde, ligge, bevæge dig rundt og endda komme og gå fra forestillingen, som det passer dig. Hvis du skal tisse, eller er sulten – ja, så ved du, hvor døren er, og du er velkommen tilbage.

Scenen flyder i et med publikum, men er dog afgrænset af et psykedelisk bagtæppe. Både videokunst og performere bryder flere gange med denne afgrænsning, så publikum både befinder sig rundt om og midt i forestillingen.

Mårten Spångberg står i spidsen for denne meget specielle forestilling. Og han er lidt en one-of-a-kind. Jeg har set en del forestillinger efterhånden, men aldrig noget, der nærmede sig det her. Og hvis du tænker: Hvad er “det her”, så ville jeg på ingen måde kunne give dig et fornuftigt svar.

På scenen er tre unge kvinder. Blandt publikum er performeren Mårten selv. Alt hvad de laver, er gennemtænkt, flot og meget organisk. Men hvis du søger en mening, må du finde den selv. Den træder i hvert fald ikke tydeligt frem.

Er sted på min notesblok står der “Ser jeg en forestilling eller har jeg spist svampe på Roskilde Festival??” Og det er nok slet ikke så dårlig en beskrivelse. Flere gange undervejs mærker jeg næsten solen, den lunkne øl i hånden og følelsen af at chille en eftermiddag til en koncert.

På den der måde, hvor man faktisk kun hører rigtig efter, hvis man kan genkende et nummer, og ellers nyder man ligesom bare atmosfæren.

Festivalstemningen smelter sammen med et besøg i den kreative klasses højborg. Der, hvor avantgarde er smart og meningsfulde ting er kedelige. Hvor kunst er for kunstens skyld, og hvor mening skabes inde i dig, der er publikum, og ikke andre steder. Og hvor du altså heller ikke altid ved, om det, du ser, er godt eller helt til hundene.

Jeg kan varmt anbefale at læse om denne performance, hvis du overvejer at kaste dig ud i fire dejlige, kedelige, spændende, hårde og virkelig afslappende timer. Og hvad forestillingen så handler om? Hvad meningen med den er?

Det tror jeg selv, du må afgøre. Jeg ved ikke engang, om jeg har et bud. Men jeg nød oplevelsen.

Mårten Spångberg

Dansehallerne, Bohrsgade 19, 1799 København V

Spilleperiode: 30.-31. marts 2017

Set den 30. marts 2017

Foto: Tani Simberg

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:
http://www.dansehallerne.dk/forestilling/the-internet/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

2812

Anmeldelse: De overlevende, Betty Nansen, Edison

Af Jonas Gudmand Tag af sted og se den. Hvorfor? Fordi hele måden forestillingen ...

"Maria og Mohamed" Teater Grob 2017

Anmeldelse: Maria og Mohamed

Af Rosa Danielsen   Vi befinder os i Teater GROB’s black box-sal, hvor noget, ...

Foto: Nikolaj Bomberg Simonsen

Anmeldelse: Caligula, Det Kongelige Teater

Af Nikolaj Bomberg Simonsen   ’Caligula’ er en forestilling, der overrasker, men hvor vi ...

Republika - Edhem Jesenkovic - Photo Søren Meisner -7768

Anmeldelse: Republika, Dansehallerne (Edhem Jesenkovic)

Af Amalie Sloth de Fine Licht   Edhem Jesenkovic, født i Bosnien-Hercegovina, flygtede til ...

1014700_692664140880409_6237394960082952012_o

Anmeldelse: Nøddeknækkeren, Docken

Af Mille Mikie Hansen   Hele salen summer af spændte voksne såvel som børn. ...