Rabat på teaterbilletter? Jada!

Føler du, at det er dyrt at tage i teatret? Hvis ja – kender du så de rabatmuligheder, som du har? Hvis ikke – så læs videre her! Det er ikke nødvendigvis altid så dyrt. Og vi vil gerne guide dig til, hvordan du kan få en masse teaterture til en fornuftig pris.

Som ung under 25 år eller som studerende har du en række muligheder for at få rabat på teaterbilletterne. Det behøver ikke være hverken dyrt eller besværligt at købe teaterbilletter og at gå i teatret.

 

IMG_20160811_215749

 

Teaterbilletter er særligt de sjællandske teatres billetportal med en fælles rabatordning. Det er Danmarks største billetportal for scenekunst med flere end 250 teaterforestillinger årligt fra over 100 teaterproducenter.

Teaterbilletter er et samarbejde mellem Den selvejende institution Scenit og BilletBillet. Scenit administrerer rabatordningen for ca. 100 teaterproducenter, og BilletBillet repræsenterer de 5 store teatre i København: Betty Nansen Teatret, Folketeatret, Nørrebro Teater, Republique og Østre Gasværk Teater. Billetkontoret ligger fysisk i Frederiksborggade 15, 2. sal i indre by og tæt på Nørreport, og kan ellers findes på her.

På disse 5 teatre i København kan man som ung eller studerende under 25 år spare 70-100 kr. på billetten, mens man som studerende over 25 år kan spare 50-75 kr. på billetten til de fleste forestillinger. Og er man to eller flere unge under 25 år eller studerende kan man købe ”BillyBilletter” i prisgrupperne B og C for kun 100 kr. pr. stk., mens prisen er 125 kr. pr. stk. for studerende over 25 år.

Du kan læse mere om Teaterbilletters rabatmuligheder her.

 

IMG_20160811_215443

 

Du kan her også købe billetter til forestillingerne på Odense Teater, Aarhus Teater og Aalborg Teater. De tre landsdelsscener har naturligvis også deres egne billetsider, hvor du kan købe billetter. Aarhus Teater har i 2015 præsenteret et udspil, hvor prisen for en billet til en forestilling på en af teatrets scener fra sæson 2015/16 kun er 50 kr. (inklusiv billetgebyr). På Aalborg Teater kan unge under 25 år og studerende uanset alder komme i Aalborg Teater til kun 80 kr. på hverdage og til ½ pris i weekenden. På Odense Teater kan børn og unge under 25 år eller studerende købe billetter til ½ pris. Herudover er der mulighed for at blive medlem af Klub_U, så du kan købe billetter til udvalgte forestillinger helt ned til 60 kr.

På en række af de mindre københavnske scener er det her muligt at få ungdoms- eller studiebilletter helt ned til omkring 65-80 kr./stykket. På alle børneteatre og en del andre teatre kan man endvidere gå en gruppe på mindst 6 børn/unge under 25 år i teatret, hvorefter man kan få billetten til 40 kr. pr. person.

Det Kongelige Teater giver unge under 25 år mulighed for at købe billetter til teatrets forestillinger med 40 % rabat, og som studerende kan du tilmelde dig KGLstudie og få særlige tilbud. Du kan læse mere om Det Kongelige Teaters rabatmuligheder på her og her.

 

IMG_20160123_192313

 

Herudover findes der naturligvis også andre billetportaler, f.eks. Ticketmaster/Billetnet og Billetlugen, hvor der alt efter forestillingen og spillested også er mulighed for forskellige rabatordninger.

 

Summa summarum:

Det behøver ikke være dyrt at gå i teatret! Ofte kan det endda være billigere end mange andre live kulturtilbud. Så grib chancen, find en spændende forestilling og smut i teatret!

 

Fotos: Christian Skovgaard Hansen

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod