Anmeldelse: Pjerrot vanvittig af kærlighed, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Anmeldelse: Pjerrot vanvittig af kærlighed, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Kærligheden kan være svær, og for stakkels Pjerrot bliver livet for hårdt uden Columbines kærlighed. Heldigvis er det ikke så enkelt at begå selvmord, og mon ikke det hele løser sig til sidst alligevel.

På Pantomimeteatret i Tivoli danses der hele sommeren. Man kan opleve meget forskelligt, men denne solskinsaften var det den klassiske pantomime, der var på tapetet. Pantomimeteater er en meget gammel tradition, hvor skuespillerne danser og mimer deres følelser i stedet for at have replikker. Krydsede arme betyder f.eks. ”Nej”, og en hånd på hjertet betyder, at karakteren er forelsket.

Tivoli-Pjerrot, Columbine og Harlekin-2271

I Pjerrot vanvittig af kærlighed er disse to bevægelser meget i spil. Kassander vil gerne gifte sin datter Columbine væk til en fin herre, men Columbine elsker den snu og frække Harlekin. Pjerrot, Kassanders ydmyge tjener, drømmer selv om at få Columbine, men bliver gang på gang afvist. I sine kærlighedssorger prøver Pjerrot at begå selvmord, men det er ikke lige sådan at finde ud af.

Tivolis pantomimeteater blev bygget helt tilbage i 1874 og fungerer stadig på samme måde. Påfuglens fjer folder sig sammen, og Pjerrot, Harlekin og Columbine danser på de skrå brædder, som de har gjort i umindelige tider. Det er et indblik i en teatertradition, der går langt tilbage og har sine rødder i den italienske Commedia dell’arte.

I Commedia dell’arte såvel som i pantomimen repræsenterer karaktererne arketyper: Pjerrot er den godmodige og klodsede tjener, der er ansat hos den gnavne og pengegriske Kassander. Harlekin er fræk og laver sjov og spas, imens han altid spejder efter sin udkårne, den smukke og elegante Columbine.

Tivoli-Pjerrot-2322

Plottet er enkelt og ligetil, og rollerne karikerede, og derfor egner pantomimen, og f.eks. også Pjerrot vanvittig af kærlighed, sig godt til børn. Jeg var dog også godt underholdt, og det var der også andre, der var, da hele plænen foran Pantomimeteatret var godt fyldt ved forestillingens ende.

Når man kommer ind i Tivoli ligger Pantomimeteatret lige til venstre, og jeg kan kun anbefale, at smutte forbi og tjekke, hvornår næste forestilling spiller. De små historier og selve teatret, er en del af teaterhistorien og bestemt et kig værd, især hvis man alligevel besøger Tivoli.

 

Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 26. marts-16. september 2018

Set den: 24. august 2018

Fotos: Tivoli

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2018/pjerrot+vanvittig+af+kaerlighed+2018

Forestillingen er gratis, når entréen til Tivoli er betalt

Medvirkende: Allan Nielsen, Nadia Skriver Rosenby, Donovan Delis-McCarthy, Allan Clausen, Tommy Edvardsen, Carlos Garcia, Lucie Le May m.fl.

Iscenesættelse: Tommy Edvardsen

Dramaturg: Henrik Lyding

Musikken er indspillet af Prags Filharmoniske Orkester

Dirigent: Martin Åkerwall

Varighed: Ca. 30 minutter

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *