Anmeldelse: Inga og Lutz, Teatret Svalegangen (gæsteanmeldelse)

Anmeldelse: Inga og Lutz, Teatret Svalegangen (gæsteanmeldelse)

Af Tobias Leander, gæsteanmelder

Forestillingen er for dig, der trænger til at se en forestilling, som er let og lystspilsagtig. Samtidigt får du også chancen for at møde et skuespiltalent, der til daglig går på skuespilleruddannelsen ved Århus Teater.

Lørdag d. 14 marts 2015 var jeg inde og se Teatret Svalegangens forestilling “Inga og Lutz”, skrevet af Nis-Momme Stockmann og instrueret af Per Smedegaard. Forestillingen er en action-komedie-tragedie, som er meget let at forstå. Som publikum kræver det ikke meget hjerneaktivitet for at følge med i forestillingen. Forestillingens historie havde tendens til at være lidt smal og en lille smule forudsigelig.
 
Troels Malling
Forestillingen handlede om frygten for kaos, det at ville lykkes og have succes. Historien udspiller sig i et meget deprimerende betonkvarter i udkanten af storbyen. I hovedrollerne havde vi Inga, spillet af Lykke Sand Michelsen, og Lutz, spillet af Troels Malling Thaarup.
 
Skuespillet kunne nogle gange være lidt flyvsk, og det resulterede i at jeg som publikum desværre havde problemer med at tro på historien.
 
Fanny Bernth forrest
Dog vil jeg pege særlig på Fanny Bernth, som spillede Ingas veninde, Britta. Britta er en studerende, der ikke vil være en del af omverdenens stress og jag. Fanny Bernth tolkede rollen på en meget fin måde. Skuespilteknisk havde Fanny Bernth en flot stemmeføring, replikkernes afsætning var musik i mine øre. Som publikummer følte jeg med og troede på karakteren og karakterens historie. Fanny Bernth går på tredje året på skuespilleruddannelsen ved Århus teater, og jeg må sige, at det er et lovende talent.
 
Alt i alt vælger jeg at give forestillingen 3 ud af 6. Jeg synes, at forestillingen har mange flotte nuancer, selvom spillet og historien halter lidt bagud. Dog synes jeg, at man skal opleve det nye talent Fanny Bernth, som Britta.
 


Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21, 8000 Aarhus C
 
Spiller indtil 8. maj 2015
 
Spilledato: 14. marts 2015
Fotos: Jakob Lerche
 
Har du lyst til en billet eller se nærmere på forestillingen så gå ind på teatrets officielle side: http://www.svalegangen.dk/inga_og_lutz.asp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *