Anmeldelse: FÆDRE, Aarhus Teater

Anmeldelse: FÆDRE, Aarhus Teater

Af Sofie Amalie Dammeyer Johansen, gæsteanmelder

Det er nu, det er ærligt, og det kunne være dig! Borgerscenen åbner nu dørene for et nyt, autentisk virkelighedsteater i fædreskabets tegn. For hvem er han, den mandlige halvdel af makkerparret mor/far, som ikke bar dig inde i maven i ni måneder? Og hvem er du selv? Ta’ din far under armen og oplev Aarhus Teaters maskuline musikforestilling ”FÆDRE” i et virvar af sæd, sand og vand…

Forestillingen ”FÆDRE” er et stærkt eksempel på, hvad virkelige fortællinger gør ved publikum. I et så rent og ærligt billede af livets familiære komplikationer har Borgerscenen virkelig forstået at levere en smuk og empatisk forestilling, som vi alle kan spejle os i. De salte tårer er bestemt ikke lagt på hylden, og på scenen står 7 medborgere med hver sin autobiografiske historie og iver for at formidle. Faderrollens værdi og betydning skal i de næste 90 minutter være forestillingens omdrejningspunkt, hvor musik, illustrative installationer, stomp og sang bliver stykkets bærende udtryk.

Borgerscenen blev etableret i januar 2014 og er et nyt skud på Aarhus Teaters stamme, da det er de østjyske borgere, der står på scenen i rollen som dem selv. Det er dermed ikke længere kun skuespillere, der gestalter de historier, der skal massere hjernen og røre hjertet blandt tilskuerne…

1

Et familiealbum går på rundtur, sand kastes rundt i salen, alt imens lyset fra en lommelygte blænder tilskuerrækkerne. Vi er med på scenen. Scenografiens tandhjul markerer scenens afgrænsning og binder samtidig scenen og den virkelige verden sammen. Fortroligt, uformelt og gribende falder vi hurtigt ind i historien. Genialt!

De smukke sange, ærlige tekster og til tider kiksede optrædener gør det let for os at relatere til personerne. Det er mennesker, der står på scenen. Mennesker, som fejler, skuffer, overrasker, er pinlige, yderst sårbare og bange ligesom os selv. De mange fine, scenografiske detaljer skærpede vores sanser og udfordrede vores opmærksomhedsfelt. Hver bevægelse i stykket havde sin egen funktion og skabte et større, visuelt udtryk.
2
”FÆDRE” er en menneskelig, rørende og smuk forestilling med masser af eftertanke, empati og sæd. Så kom afsted før din medborger har snuppet din billet!

Er du ung under 25 år eller studerende, og bor du i Aarhus eller omegn? Så husk, at Aarhus Teater har præsenteret et udspil, hvor prisen for en billet til en forestilling på en af teatrets scener fra man-tors. kun er 50 kr. (inklusiv billetgebyr). Så der er gode grunde til at komme afsted!

Aarhus Teater, Borgerscenen, Stiklingen, Teatergaden, 8000 Århus C

Spiller indtil: 22. maj 2015

Spilledato: 25. april 2015

Fotos: Anna Marín Schram

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.aarhusteater.dk/forestillinger/forestillinger/spiller-nu/faedre/

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *