Anmeldelse: Familien Addams, NørregadeTeatret

Anmeldelse: Familien Addams, NørregadeTeatret

Af Christian Skovgaard Hansen

”The Addams Family” var oprindeligt figurerer i Charles Addams’ tegneserie, der startede i 1930’erne og løb flere årtier derefter. Siden er de også blevet til flere tv-serier, og i 1991 blev det til en film. NørregadeTeatret i Maribo har nu Danmarkspremiere på musicalversionen af fortællingen: Familiens Addams.

Vi følger stadig den aparte og lettere skøre familie Addams. De bor i et stort palæ midt i Central Park i New York, og de dyrker det mørke og okkulte. Familien er i en klasse for sig, hvor de hver især har deres særheder, og deres tjener ligner Frankensteins monster. Familiens datter, her direkte oversat til Onsdag Addams, er blevet en stor pige, og hun har forelsket sig i en sød fyr, Lucas, som kommer fra en ganske almindelig familie. Familierne skal derfor møde hinanden til en middag, hvilket til en start kun kan gå galt. Men mon ikke at det hele alligevel ender lykkeligt…

NørregadeTeatrets mindre scene synes større, end den er i den imponerende flotte videovægsscenografi, som gør, at der elegant kan skiftes scene, og som er tilsat få, men virkningsfulde rekvisitter, og ikke mindst flotte kostumer til de mange medvirkende.

Teaterchef Frank Rubæk har indtil flere kasketter i forbindelse med forestillingen – og han lykkedes ganske godt med dem alle. Han har oversat Marshall Brickman og Rick Elises manuskript – sangteksterne i samarbejde med Steffen Giese – så det sorte bid og den rette gakkethed er bevaret samtidig med, at vi og nutiden får et par skarpe svirp uden, at det går ud over den oprindelige historie. Samtidig har han sammen med Michael Lindvad iscenesat forestillingen med sikker hånd.

Hele skuespillerholdet leverer solide præstationer, og teatrets store kor supplerer dem ganske godt. Rubæk er også sammen med Anne-Mette Riis forældreparret Gomez og Morticia Addams med både charme, glød, seksualitet og udfarenhed i alle deres ægteskabelige op- og nedture og ikke mindst hemmeligheder – som de jo ikke har for hinanden… Bjarne Antonisen er skøn og på sin egen måde elskelig og bedårende som Onkel Fester, der er faldet for månen. Pia Rosenbaum leverer et lille, men præcist og skarpt portræt af bedstemoren, der kan blande sandhedsdrikke – den bedstemor, som vist nok hverken er Gomez eller Morticias mor! Peter Zhelder er både morsom, lettere gakket og skræmmende som den store Frankenstein-lignende butler.

Christina Elizabeth Mørkøre og Peter Thieme er ægteparret Addams modsætninger som Lucas’ tilpas irriterende, usikre og alligevel kløgtige forældre. Samuel Traum er sød og tilpas teenage-usikker som Lucas. Ditlev Tiede Rejnholdt er skøn og legesyg som lillebror Hector. Den største stjerne er dog Iris Mealor Olsen som giver den hele armen og leverer et levende (!) portræt af den unge, stædige, men alligevel også lettere usikre Onsdag, som har sine kærlighedskvaler.

Historien i sig selv er måske lidt tynd. Første akt kører derudaf, og den er hylende morsom, og galskaben og særhederne står i kø. Anden akt går lidt mere træg, og den er måske nok lidt forudsigelig. Alle får hinanden, og alle genoplever kærlighedens kraft. Det er dog heldigvis lykkedes Rubæk og hans team at holde dampen oppe gennem det meste af forestillingen, og det er ikke deres skyld, at anden akt måske føles længere end første akt – selvom det forholder sig direkte modsat.

NørregadeTeatrets ”gyserkomedie” Familien Addams er blevet en sort, gakket og kærlig familiemusical, som under alt det skøre også har et par kløgtige bid. Tag derfor trygt til Maribo til en morsom aften.

NørregadeTeatret, Det gl. Elværk, Banegårdspladsen 1, 4930 Maribo

Spilleperiode: 16. marts-2. april 2023

Set den 16. marts 2023

Fotos: NørregadeTeatret

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://noerregadeteatret.dk/forestillinger/familien-addams

Medvirkende: Iris Mealor Olsen, Ditlev Tiede Rejnholdt, Anne-Mette Riis, Frank Rubæk, Bjarne Antonisen, Pia Rosenbaum, Peter Zhelder, Peter Thieme, Christina Elizabeth Mørkøre og Samuel Traum

Ensemble af døde forfædre: Henriette Marqvorsen, Jørgen Danielsen, Hilary Karlsson, Allan Kiemer, Bithiah Egeberg Kiel, Kenneth Steinkraus, Nina Steen, Kim Strandsø, Niels Marqvorsen, Anette Becker, Nana Marqvorsen og Marius Braun

Ekstra korsangere: Kit Heide Jørgensen, Marianne Wede Jensen, Laura Hjorth Marqvorsen og Carl Johann Creutzberg Mikkelsen

Manuskript: Marshall Brickman og Rick Elice

Musik og sangtekster: Andrew Lippa

Baseret på karakterer skabt af: Charles Addams

Oversættelse af: Frank Rubæk

Oversættelse af sangtekster: Frank Rubæk i samarbejde med Steffen Gliese

Musikalsk indstudering: Carl Ulrik Munk Andersen, Jakob Lindbrik og Jørn Bonde.

Iscenesættelse: Michael Lindvad i samarbejde med Frank Rubæk

Scenebilleder: Broadway Media og K&F Graphics

Koreografi: Rachel Ireson

Kostumer: Charlotte Strahenberg

Lyddesign: Kasper Andersson

Lysdesign: Christian Olsen

Varighed: Ca. 2 timer og 20 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *