Anmeldelse: Senses of Cities, Godsbanen (hvid støj sceneproduktion)

Anmeldelse: Senses of Cities, Godsbanen (hvid støj sceneproduktion)

Af Lea Damgaard

 

Holdet bag sanseforestillingen ’Senses of Cities’ har lavet en virkelig fin kombination af installation og forestilling for børn og barnlige sjæle.

SC1

De kalder deres forestilling for en totaloplevelse – en rejse ind i vores sanser – og det kan der være noget om. Det er nemlig ikke kun et teaterstykke, som man kan opleve. Inde i det lille rum, som skuespillerne Stine Quistgaard Pagh og Jakob Kirkegaard inviterer ind i, er der nemlig en legeplads, som er tiltænkt vores sanser. Oplevelsens første del er nemlig fri leg med sanserne. Her kan man smage, se, føle, høre og lugte.

Legepladsen er en sjov idé, og det er utvivlsomt virkelig spændende for et barn at boltre sig i den legeplads, som hvid støj har bygget op. Som forholdsvist introvert voksen stod jeg dog en smule udenfor oplevelserne, fordi de forskellige dele kun kunne opleves af en person af gangen – og der var rift om dem. Som barn er man sandsynligvis bedre til at komme til og får derfor nok en langt bedre oplevelse af installationsdelen af ’Senses of cities’, end jeg fik.

Forestillingsdelen er dog langt nemmere for mig både at anmelde og holde af. Her møder vi Laura, en dukke, som føres af begge skuespillere, der ligeledes spiller forældre til den lille pige. En for en vækkes Lauras sanser, mens hun leger med sine venner spyfluen og edderkoppen, driller sine forældre og oplever sine sanser.

SC2

Det er en fryd at se gode dukkeførere, og heldigvis er ’Senses of cities’ udstyret med hele to af slagsen. Pagh og Kirkegaard er tilmed ret gode stemmeskuespillere viser det sig, da forestillingen foregå på et (overraskende forståeligt) volapyksprog. At formidle på den måde gør forestillingen ekstra charmerende og formår at tale til fantasien hos både børn og voksne.

Som helhed virker ’Senses of Cities’ som koncept ret helstøbt og selvom den legende del af installationen ikke helt faldt i min smag, virker det som en rigtig god måde at aktivere publikums sanser, så det bliver endnu lettere at forstå dukken Lauras oplevelser i forestillingen.

Forestillingen kan anbefales dig, der har lyst til at introducere teatret til mindre søskende, nevøer/niecer eller bare andre børn. Forestillingen er virkelig charmerende og af og til overraskende, hvilket også gør det til en sjov og anderledes oplevelse for voksne.

 

hvid støj sceneproduktion

Åbne scene, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Åarhus C

Spilleperiode: 1.-7. april 2017

Aprilfestival i Sønderborg fra d. 24.–30. april 2017

Set den 6. april 2017

Foto: hvid støj sceneproduktion

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://hvid-stoj.dk/forestillinger/senses-of-cities/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *