Anmeldelse: Slemmer dreng, Teater Grob (gæstespil af Limfjordsteatret)

Anmeldelse: Slemmer dreng, Teater Grob (gæstespil af Limfjordsteatret)

Af Rose Himmelstrup Hansen, gæsteanmelder

Misbrug af børn er et benhårdt tema, og forestillingen er heller ikke for sarte sjæle. Derfor skal du også sætte dig op til en intens aften, hvor du ikke bare kan slippe stykket, når tæppet går ned.

Gruppen bag forestillingen ’Slemmer dreng’ har været igennem en enorm proces for at nå til det resultat, du vil møde på scenen. Flere år har forestillingen været undervejs, og det kræver bestemt også meget arbejde at tage et så dystert og tabubelagt emne op på teatret. Flere forskellige organer, der arbejder med misbrug af børn, har været involveret i produktionen af denne forestilling.

1

Gennem stykket følger man to mennesker, som gennem deres opvækst har oplevet helt forskellige former for misbrug, og gennem de to personligheder får gruppen omfavnet rigtig mange dilemmaer omkring børnemisbrug. De sætter spørgsmålstegn ved, hvad misbrug er, hvor grænsen går og tager ikke kun udgangspunkt i ekstreme sager, men også i sager, som de fleste af os kan genkende, hvis ikke fra egen familie, så fra en tæt på. Den ene historie bygger på et langvarig fysisk og isoleret misbrug, mens den anden historie viser, hvordan psykisk terror kan nedbryde et menneske totalt.

Historierne bliver suppleret med en masse god musik, hvor teksterne er nærværende og falder ind i historierne, men hvor publikum får tid til at trække vejret og gøre sig klar til at suge endnu mere af historierne til sig. Man svæver ind og ud af fiktionen, men det gør hverken historierne mindre sørgelige eller mindre virkelige. Refleksionen og følelserne sidder stadig i en flere timer efter det sidste klap.

De formår at bruge teatrets muligheder rigtig godt i stykket. I denne forestilling spiller kompositionen, koreografien, kostumerne og skuespillet så godt, at man alene kan fokusere på handlingen og historierne.

På grund af det hårde emne, og den intense og voldsomme oplevelse, inviteres der til en aftertalk, hvor der åbnes for en dialog, hvor der både kan tales om misbrug, om forestillingens tilblivelse, om det der var svært, og hvad der ellers skulle være behov for. Hvis man vælger at se stykket, kan jeg varmt anbefale, at man afsætter lidt tid til at deltage i denne aftertalk og får talt ud.

Jeg kan anbefale alle, der har mod på og lyst til, at se dette stykke. Dog er stykket fuldstændig uegnet for børn.

Limfjordsteatret

Teater Grob, Nørrebrogade 37, 2200 København N

Spiller pt. ikke mere. Forventes på turné rundt i Danmark i foråret 2016.

Spillede d. 11.-13. juni 2015 under CPH STAGE


Spilledato: d. 13. juni 2015

Fotos: Lars Horn, Baghuset


Se nærmere på forestillingens officielle side:
 

http://www.limfjordsteatret.dk/slemmer-dreng/


Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod


Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *