Teaterblik: Aspiranteriet, Det Kongelige Teater

Af Henriette Devantier

 

For fjerde år i træk byder Det Kongelige Teaters balletaspiranter publikum indenfor i deres verden, hvor vi oplever deres træning og deres vej mod at blive professionelle balletdansere. Det foregår i A-salen. A-salen er Den Kongelige Ballets anneksscene, som ligger bag Gamle Scene, og indgang sker via Tordenskjoldsgade 8. Aspiranteriet kan opleves den 12.-15. april – og garanteret også næste år!

Når balleteleverne ved Den Kongelige Ballet er færdige med 9. klasse og dermed folkeskolens afgangseksamen, venter uddannelsen som aspirant for at kunne kalde sig professionel balletdanser.

I august 2014 indførte Det Kongelige Teater en ny 3-årig aspirantuddannelse, som består af ballettræning og af en ungdomsuddannelse. Aspiranterne modtager mindst 20 timers balletundervisning om ugen samt undervisning i andre genrer eksempelvis mentaltræning, koreografi m.m. Ved siden af går aspiranterne på en 3-årig HF på Falkonergårdens Gymnasium. Så de har nok at se til. Som de forklarer i en lille video ved Aspiranteriet, er de væk ca. 12 timer om dagen. Men det er det hele værd, mener de – de får lov at kæmpe sig mod målet og bruge al deres tid med deres bedste venner.

aspiranteriet_desktop

På aspirantuddannelsen er målet desuden, at danserne opnår en kærlighed til og forståelse for kunsten. Og som deres hovedlærer Linda Hindberg Enevold så fint præsenterede til dette års Aspiranteriet, er det netop disse år som aspiranter, at danserne skal finde sig selv som dansere og deres sjæl for den videre udvikling mod professionelle dansere.

Forestillingen Aspiranteriet er baseret på aspiranternes talenter og drømme, hvor kunsten kommer til udtryk gennem et klassisk og moderne repertoire. Danserne byder på en kunstoplevelse med fokus på fællesskab og nærvær. Aspiranternes mål med Aspiranteriet er at præsentere publikum for en unik og intim oplevelse.

På scenen til dette års Aspiranteriet ses alle aspiranterne – både første-, andet- og tredjeårs aspiranter. I år præsenterer Det Kongelige Teaters aspiranter et program bestående af ”Sylfiden” og ”Blomsterfesten” – begge koreograferet af August Bournonville – samt ”Primavera” koreograferet af Linda Hindberg Enevold og ”Tales to B” koreograferet af Lotte Sigh. Dansernes hårde arbejde giver pote – de viser en flot teknik og et scenisk overskud.

Aspiranteriet er gratis. Læs mere og reserverer (gratis) pladser på:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20172018/ballet/aspiranteriet-2018/

 

Foto: Det Kongelige Teater

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Teaterblik: Rabat på teaterbilletter? Jada!

NB! Redaktionel note! Denne artikel er ikke længere opdateret. Se nu vores side om ...

Teaterblik: Dramatikerne venter på dig, 16 READINGS, Svalegangen

Af Sofie Amalie Dammeyer Johansen og Lea Damgaard   I en travl juletid med ...

Teaterblik: Sort/Hvid og Aarhus Teater fortsætter samarbejdet

Af Christian Skovgaard Hansen Sort/Hvid i København og Aarhus Teater har siden 2016 haft ...

Teaterblik: Bøgerne bag forestillingerne

Af Christian Skovgaard Hansen Intet er normalt lige nu. Virussen raser, Danmark er nedlukket, ...

Teaterblik: Musikhuset Aarhus og forestillingen ”The Book of Mormon”

Af Christian Skovgaard Hansen Musikhuset i Aarhus er Nordens største musikhus, og i hjertet ...