Anmeldelse: Inden vi dør synger vi en sang, Teatret ved Sorte Hest

Anmeldelse: Inden vi dør synger vi en sang, Teatret ved Sorte Hest

Af Christian Skovgaard Hansen

Hvordan ser livet ud? Hvad har vi oplevet, og har vi oplevet det, som vi ville, når det engang er slut? Teatret ved Sorte Hest starter sæsonen op med musikforestillingen Inden vi dør synger vi en sang, som dykker ned i livets gang, og som sætter fokus på – som de selv siger – ”livets granatchok”. Vi laver derfor nedslag på nogle af de begivenheder, som gennem livet har ændret noget for holdet, som her består af Maria Stenz, Camilla Bendix og Peter Oliver Hansen og med musikalsk bistand af Olivier Antunes.

Livet byder både på negative og positive elementer. Vi starter, da de tre skuespillere var 7 år. Herefter følger nedslagene gennem livets barndom, ungdom, voksenliv og delvist alderdom – ikke alle tre medvirkende er lige gamle, så de er på forskellige stadier i livet. Der er både de gode og de dårlige historier, de glade og de sørgelige historier og historierne om livets op- og nedture. Det er både fortællinger om det skete, men også om drømmene, som måske, måske ikke indfriedes. Det er både fortællinger om at leve, men også fortællinger om at overleve. Vi aner også, at døden venter på den anden side.

Nedslagene fortælles skiftevis af de tre skuespillere Maria Stenz, Camilla Bendix og Peter Oliver Hansen, som også har stået for manuskriptet, og man fornemmer, at fortællingerne har et vist personligt præg, så der faktiske er noget rigtigt på hjerte og noget på spil i fortællingerne. De fleste kan dog genkende sig selv i en eller flere af fortællingerne, da en række af fortællingerne rummer en række universelle emner i et livsforløb.

Scenografien er enkel, og den består mest af alt af et nøgent scenerum, hvor der kun forefindes en række stole, som kan flyttes efter behov – nærmest efter det nødvendige nedslag. Kamilla Wargo Breklings iscenesættelse balancerer fint mellem de forskellige fortællinger. Skiftene er til tider hurtige, men Brekling har alligevel givet forestillingens enkelte fortællinger den nødvendige eftertænksomhed. Fortællingerne leveres enkelt og distinkt, så alle kan være med. Man kunne dog have ønsket sig, at man havde ladet fortællingerne og musikken være lidt mere omfavnende og fortsætte lidt længere, førend der skiftedes.

De musikalske valg bistår glimrende denne oplevelse, selvom vi ofte blot får få strofer fra hver enkelt musikalsk indslag. Ligesom de forskellige livsfortællinger spænder musikken over en både tidligere tiders musik og nutidens musik. Musikken udføres af Olivier Antunes, som ikke blot placeres i et hjørne, men under hele forestillingen sidder han på forcenen og indgår i samspillet.

Alt i alt er Inden vi dør synger vi en sang en klog, varm og ærlig fortælling om livets gang – en fortælling som er tilsat en række passende musikstykker, som elegant passer til fortællingens og dermed livets nedslag. Der er mange måder, som livet kan leves på – og man ved, at det vil få ende på et tidspunkt. Men forestillingen minder os også om, at livet er ikke det værste, vi har!

Teatret ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, 1620 København V

Spilleperiode: 25. august-11. september 2022

Set den 25. august 2022

Foto: Robin Skjoldborg

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.sortehest.com/forestillinger/inden-vi-doer-synger-vi-en-sang-2022/

Medvirkende: Maria Stenz, Camilla Bendix, Peter Oliver Hansen og Olivier Antunes

Manuskript: Holdet

Musikalske arrangementer: Olivier Antunes

Instruktør: Kamilla Wargo Brekling

Lysdesigner: Lasse Svarre Christiansen

Skræddersal: Mikael Jensen

Tekst og melodi: Lukas Forchhammer/Morten Pilegaard/Stefan Forrest/Morten Ristorp Jensen/Christopher Steven Brown/David James Labre, Thøger Olesen/Gunnar Sandevärn/Torgny Söderberg, Claus Hempler, Mogens Mogensen/Franz Beckerlee/Wili Jønsson/Kim Larsen/Søren Berlev/Tommy Georg Bogs, Niels Brandt/Louis Barnholdt Clausen/Jacob Holde Bech/Asger Wissing/Anders Folke Larsen, Dino Fekaris/Frederick Perren, C.V. Jørgensen/Kasper Winding, Gustav Winckler/A. P. Carter, Maria Stenz/Violeta Parra, Steffen Brandt, B.S. Ingemann/Carl Nielsen, John Mogensen/John Hartford, C.V. Meincke/Karen Jønsson, Børge Müller/Aage Stentoft, Poul Henningsen/ Kai Normann Andersen, Daniel Scheffmann/Emil Gemmer/Ole Bjørn H Sørensen/Andreas Odbjerg og Anne Linnet


Varighed: Ca. 1 time og 5 minutter uden pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

One thought on “Anmeldelse: Inden vi dør synger vi en sang, Teatret ved Sorte Hest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *