Anmeldelse: Black Side, Dansehallerne

Anmeldelse: Black Side, Dansehallerne

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Nordisk poesi udfolder sig i levende lysinstallation.

 

Her i den kolde novembermåned hvor lyset langsomt forsvinder og vinterdepressionen sætter ind, spiller en forestilling på Dansehallerne, som sætter fokus på årstidernes skiften og det nordiske lys. Ud af en rejse rundt i Norge, Danmark og Finland, er en levende lysinstallation blevet til i samarbejdet mellem 4 kunstnere.

 

Foto_Constantin_Georgescu2

 

Der er mørkt i rummet, så en lommelygte viser os på plads i publikumssæderne. Et lille hvidt lys skinner, men ellers omslutter mørket os, imens øjnene vænner sig til mørket. Gulvet oplyses da en projekter viser billedet af en mandsperson, som bevæger sig rundt i en skov. Manden på billedet har regnjakke, gummistøvler og et stort rødt skæg, og pludselig træder han ind af døren og ind i rummet og står overfor sig selv, som på billedet forsvinder ind i skoven. Over gulvet svæver et stort stykke stof, som leder tankerne hen på et skibssejl. Mandens tunge skridt laver genlyd, imens han hiver i snorene hægtet til sejlet.

 

Jeg drømmer mig hen på en båd i stormvejr, hvor kaptajnen spejder efter fyrtårnet lys, som kan lede os sikkert i havn.

 

Forestillingen fortsætter med disse konceptuelle og poetiske billeder og lydkompositioner. Der er ikke nogen rigtig fortælling, i stedet gives der tid og plads til publikums egen fortolkning. Selv rejste jeg nordpå og dansede i nordlyset, og jeg mærkede solens røde stråler omslutte mig i en solopgang.

 

Imellem de smukke billeder blev overgangene desværre lidt klodsede. Man kunne have ønsket, at de forskellige ideer var blevet kædet bedre sammen, så man som publikum ikke blev sat i venteposition, hver gang scenebilledet skulle skiftes.

 

Foto_Constantin_Georgescu

 

Visse dele af forestillingen kunne jeg fortabe mig i, som når man falder i staver, imens man ser ind i stearinlysets flamme, men andre dele af forestillingen kunne sagtens have fået mindre tid.

 

Jeg måtte nogle gange tage mig selv i at kede mig lidt, men som min ledsager sagde, da vi efter forestillingen fortalte om vores oplevelse til nogle venner, så gik man fra ‘BLACK SIDE’ med en dejlig følelse og kun de smukke billeder og følelser på nethinden.

 

‘BLACK SIDE’ er en sanserejse. Du skal have tålmodighed og lyst til selv at skabe dine egne historier for virkelig at få noget ud af forestillingen. Har du det, står du overfor en sælsom, poetisk og intim oplevelse som kun kan anbefales herfra.

 

 

 

Dansehallerne, Lille Carl, Pasteursvej 20, 1778 København 

Spiller: 12.-14. november 2015

Spilledato: 13. november 2015

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.dansehallerne.dk/forestilling/black-side/

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *