Anmeldelse: Clara, Bådteatret (AGJ Theatre)

Anmeldelse: Clara, Bådteatret (AGJ Theatre)

Af Mia Søndergaard

 

Forestillingen ’Clara’ er for dem, der vil forsøge sig med en gyser på teatrets skrå brædder. AGJ Theatre står bag denne gyser-fortælling, der spiller på Bådteatret. Det er en oplagt scene til en forestilling, der er præget af knirke-lyde og vind på bedste gyser-manér.

 

Anders Glud er manden bag AGJ Theatre, og det er også ham, der står på scenen i ’Clara’. Forestilling bærer præg af, at han har haft gode sparringspartnere på selveste West End i London, hvor forestillingen ’The Woman in Black’ spiller.

 

Anders har bygget en flot karakter op omkring sin rolle som James, der tager væk fra civilisationen, for at få luft efter sin datters død.

 

384croplarge

 

Den lille time, man sidder i Bådteatrets sal, holder man øjnene skarpt fokuseret på ham for at aflæse hver enkelt bevægelse, som han laver, da han bærer stykket alene. Hans mimik og stemmebrug underbygger en stemning, der er svær at eftergive, og den er så indbydende, at man bliver opslugt af hans fortælling.

 

Både lyd og lys har haft sit arbejde for, da en gyserforestilling kræver sin timing, for at effekten skal fungere optimalt – og det gør den.

 

Jeg synes, det er imponerende, at man som skuespiller vælger at starte sit eget og tage initiativer, som ikke mange andre gør, og her er Anders Glud et godt eksemplar. Men måske man med netop denne forestilling har taget munden for fuld, og kunne have brugt en sparringspartnere lige ved hånden fremfor i London, da flow og handling engang imellem godt kunne have brugt en instruktørs øjne.

 

Men forestillingen er et besøg værd, hvis man aldrig har set en gyser på et teater. Og hvis man oven i købet godt kan lide den klassiske gyser på film, så vil man også i denne forestilling få nogle af de chok, man netop elsker fra filmene.

 

 

 

AGJ Theatre

Spillested: Bådteatret, Nyhavn 16, 1051 København K

 

Spilleperiode: 11.-15. august 2015

Forestillingen varer ca. 1 time og der er ingen pause

 

Set spillet: 13. august 2015    

 

Foto: AGJ Theatre

 

Køb af billet? Læs mere på Deres hjemmeside: www.baadteatret.dk

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod