Anmeldelse: Cocktail, Teater Momentum

Anmeldelse: Cocktail, Teater Momentum

Af Mette Herschend

 

Jeg vil begynde min anmeldelse med en kliché: For jeg er fattig på ord. Jeg synes egentlig, at jeg plejer at være ret god til det med ord, men efter at have set ’Cocktail’ på Teater Momentum, må jeg indrømme, at jeg kommer til kort. Forestillingen er nemlig en hyldest til ordekvilibristen, Jørgen Leth, og der bliver i den grad udøvet sceneKUNST på Teater Momentum i februar måned.

 

’Cocktail’ består af fremsigelse af Jørgen Leths digte kombineret med dans, lyd og film, og skal jeg være ærlig, var jeg lidt skeptisk, før jeg tog afsted, men jeg måtte sluge en del kameler undervejs. Hybridteater klæder Leths poesi rigtig godt.

 

Cocktail_Momentum_bred

 

Kunstnerne på scenen formidlede fragmenter af digtene både som dialoger og monologer meget naturligt og ”down to earth”, så et hårdkogt æg blev spiseligt for almindelige dødelige.

 

Scenen var minimalistisk sat op i et hvidt rum med hvide moduler, som skuespillerne kunne flytte rundt på som del af koreografi, en form for rekvisitter og for at sætte næste ”scene”. Jeg er altid fan af multifunktionalitet og udnyttelse af scenerummet, og det må man sige, der var i ’Cocktail’.

 

Q4A1853

 

Skuespillerne var meget talentfulde og tog os med på en rejse gennem mange sindsstemninger og fortællinger i løbet af den time, som stykket varede. Derudover var jeg meget begejstret for den måde, som de formidlede digtene på kropsligt gennem danse og bevægelser. Det understøttede udsigelsen og gjorde hele oplevelsen meget levende og spændende.

 

Alt i alt bliver det en tommel op for hybridteater, som selvfølgelig kan være mange ting. Men i denne omgang med ’Cocktail’ på Teater Momentum fungerede det super godt, og det var en spændende oplevelse, som jeg helt sikkert gerne vil have flere af.

 

 

 

Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense C

 

Spiller indtil 27. februar 2016

 

Spilledato: 17. februar 2016

Foto: Jacob Stage

 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.teatermomentum.dk/cocktail-3/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *