Anmeldelse, Panda Affæren, Teater Grob

Anmeldelse, Panda Affæren, Teater Grob

Af Rose Ansager Himmelstrup Hansen

To danskere laver big business med en kinesisk medicinalvirksomhed, og det er ikke let at forene den kinesiske kultur med den danske. Hvad sker der, når danskeren vil overtage magten; skal det gøres på kinesiske eller danske præmisser? Godt skuespil, gode intentioner, flot scenografi og alt alt for meget, der bliver forsøgt uden ordentligt udbytte. Alt det er pakket ind i 1½ times forestilling.

Teater Grob har i de seneste år lavet en serie af forestillinger under navnet “Det 6. kontinent”, hvoraf denne er den sidste. Forestillingerne har handlet om at være dansker forskellige steder i verden, og denne gang i Kina. Og i denne forestilling, i højere grad end de andre, får de kulturclashet bragt på scenen.

Foto_Chr.-Geisnæs_Panda_Grob_4870

Trods rigtig mange gode elementer formår forestillingen ikke at ramme mig. Jeg kom hurtigt til at kede mig, fordi jeg simpelthen ikke forstod, hvad der skete. De er bange for en sikkerhedsinstans, der slet ikke bliver præsenteret og taler om den kinesiske styreform og dens politikere, som om det er almen viden. Korruption, idealisme, kriser og egne intentioner flyder sammen, og forestillingen vil mere end 1½ time kan rumme. Jeg var interesseret de første 20 minutter, men jeg skulle virkelig koncentrere mig for at forstå, hvad det handlede om.

Forestillingens redning er en fed scenografi – der er virkelig tale om business – og tre formidable skuespillere, som redder forestillingen for mig, for de spiller helt eminent. Og så kulturmødet. På en humoristisk måde får de skildret “danskeren” over for “kineseren”, og de sætter den danske ironi helt på spidsen.

Enlightened by Shine http://www.ohanaware.com/shine/

Er du forført af big business, det kinesiske marked og et magtspil mellem finansmennesker, så kan du få dig et godt grin og opleve et intens møde mellem mennesker, men hold tungen lige i munden – og vær klar på en forestilling, der tager dig med derud, hvor det kan være svært at bunde. Det var ikke lige min kop te, men jeg har heller ikke den store interesse i politisk og finansiel konspirationsteori.

Teater Grob, Nørrebrogade 37 , 2200 København N

Spiller til 12. marts 2016

Spilledato: 16. februar 2016

Fotos: Christian Geisnæs
Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.grob.dk/forestilling/panda-affaeren/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *