Anmeldelse: Come Together, Tivoli

Anmeldelse: Come Together, Tivoli

Af Jonas Gudmand

 

Teaterkoncerten Come Together er en farverig variation over farven grå.

 

Teaterkoncerten er skabt af Nikolaj Cederholm som instruktør, og brødrene Hellemann har stået for nyfortolkningen af The Beatles’ legendariske musik.

 

Det voksne publikum, der mest går op i selve lydbilledet og det æstetiske blik på scenen, kan sandsynligvis få sig en god oplevelse. Os andre, der også går op i at blive følelsesmæssigt rørt over karaktererne og samspillet på scenen, vil nok gå mere slukørede hjem.

 

Forestillingen har flere stjerner at byde på. Den ene er Anja Vang Kragh, der er kostumedesigner. Det er vanvittigt så flot et arbejde, hun har gjort sig. Alene George Harrisons nummer ’Here Comes the Sun’ i 2. akt siger alt, da tre sangere hejses op, og jeg kun kan tænke: her kommer solen søreme.

 

12122931_1504145369902598_3535355693043458943_n

 

Centralt for forestillingen er, at karakterne flyver rundt i hele scenerummet. Og det må jeg sige – det er altså forrygende arbejde af flyveinstruktør Brendan Shelper. Det er halsbrækkende, men heldigvis mærker vi som publikum at sikkerheden er i top. Det er altså halsbrækkende at se et klaver være lige ved at ramle ned i en medvirkende.

 

Sceneteknikkerne fortjener alle en masse ros, fordi de bl.a. får Jimmy Jørgensen til at flyve ud over publikum med hovedet lodret nedad igennem et helt nummer. De får karakterne til at flyve rundt samtidigt med, at de udfører nogle lynskift i scenografien. Det er det bedste scenetekniske arbejde, jeg nogensinde har set.

 

Derudover er musikerne knaldende dygtige, og samtidigt skaber de så fine karakter, at de er lige så originale at se på som sangernes. Bare se på f.eks. Søren Bigums karakter som en ustyrlig, rokkende og pokkers mærkelig skabning – på den skønne måde.

 

12208755_1516952805288521_6527858096241024766_n

 

Det var ellers meget ros, hvorfor skal ’Come Together’ så kun rates til 2?

 

Livet og sjælen skal primært komme fra, hvad der sker på scenen. Der er kun opløftende øjeblikke i glimt. Karakterne er uinteressante, fordi de slet ikke formår at skabe et samspil og en nerve imellem hinanden, der gør, at jeg bliver draget ind i dette univers. Eller ja, der er heller ikke et samspil mellem nogen af karakterne og publikum – på nær Jimmy Jørgensens.

 

Det er altså ikke nok for mig, at se på nogle skæve typer, der ikke rigtigt får skabt en nerve, der rører mig. Hver karakter har hvert deres univers, og det kan sagtens fungere på den måde. Det gør det bare ikke her.

 

Den eneste undtagelse for dette er Jimmy Jørgensen. Den mand skaber en karakter med et så fint nærvær, der rummer en dysterhed, der er liv i. Men hvad nytter det, når de andre ikke kan følge trop.

 

’Teaterkoncerten Come Together’ er ligesom et farverigt men bittert shot. Det er flot, men den smager bittert – og jeg glemmer nok snart, at jeg har drukket det.

 

Men jeg giver dem stadig chancen for at imponere jer. Klik her og se deres fine promotionvideo:

https://youtu.be/WNoRyTkMf6s

 

 

 

Cederholm/Brdr. Hellemann

Tivolis Koncertsal

 

Spiller indtil d. 30. december 2015

 

Set d. 12. november 2015

Fotos: www.cometogetheritivoli.dk

 

Læs nærmere om forestillingen her:

http://www.cometogetheritivoli.dk/da/billetter#Billetter

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *