Anmeldelse: Den vægelsindede, Odense Teater

Anmeldelse: Den vægelsindede, Odense Teater

Af Carina Blangsbøll

 

Denne forestilling skal ses, hvis du er til Holberg-klassikere, Ditte Hansens og Louise Mieritz’ komiske talent blandet med nøgne mænd og nærvær versus vægelsind og nuancerede kvinder og ikke nødvendigvis i den rækkefølge! Du kan såmænd også se forestillingen, hvis du bare er generelt i tvivl om, hvad du egentligt skal bruge din aften og resten af dit liv på.

 

 

 

 

Kender I det, når man siger: ”Jeg elsker dig!”, mens man tænker over, om man skal skilles? Det kender Lulu, spillet hjertelig overfladisk og dejlig dybt af Rikke Lylloff. Lulu er typen, der går med to forskellige sko, for hvilket par skal man vælge? Og er det bedst at spise glutenfri minirugbrød uden gær, æg og mælk? Eller forkæle sig selv med 4 croissanter? Og hvad med ebola og børnene i Afrika? Ferniseringen eller den franske cafe? De feministiske holdninger eller at stå fast på mandens ansvar for at gå forrest, når der er farer på færde? Kan vi dominere vores kunder, mens vi er udsat for sexchikane? Eller er det egentlig bedre at gå i kloster, hvis der altså stadig findes klostre?

 

Personligt elsker jeg Ditte Hansens og Louise Mieritz’ udgave af Lulu og alle de andre karakteriserede karikaturer, som vi møder i den opdaterede udgave af Holbergs ’Den vægelsindede’. Måske er vægelsind mere relevant nu end før, med alle de valg vi hele tiden skal træffe? Måske er vi bare heldige at have mere at vælge imellem? Eller måske er det bare en anden type valg, som vi står overfor i dag end på Holbergs tid.

 

 

Den Vægelsindede - Foto: Emilia Therese

 

 

På scenen møder vi en række mennesker, der alle har lidt svært ved at vælge, imens de luller rundt i deres egen verden af muligheder. Nogen vil giftes, nogen vil træne, andre vil til Maldiverne, inden området forsvinder helt, og hvor er kvinden med ja-hatten, hvis hun altså findes? På scenen møder vi også Lulu, som har usandsynligt svært ved at vælge mellem alt. Lulu trøster sig ved at hun er ærlig, imens de andre render rundt og mistolker og misforstår hinanden. Det eneste typiske ved Lulu er, at intet er typisk.

 

Ind imellem har tonen en lidt for unødvendig brug af humor på humor, men det kommer nok igen an på hvilken sindsstemning man selv er i, når komedien rammer. I hvert fald vil der være noget alle kan nikke genkendende til i denne opsætning, selv hvis du er typen der har styr på det hele, eller i det mindste er den type der har lært at lade som om at du ved, hvad du vil.

 

 

Den Vægelsindede - Foto: Emilia Therese

 

 

Forestillingen leder os hen til det store spørgsmål om Lulu, inderst inde og udenpå, er en nuanceret kvinde, der trænger til omsorg, eller om hun er bipolar med behov for medicin? Det lægger op til at ende i ægte opdateret pygmalionstil, tror vi nok, i hvert fald kan vi slå fast, at græsset grønnest, der hvor du vander det.

 

Er du stadig i tvivl om hvad du skal bruge din aften på? Så er valget simpelt – ta’ til Odense Teater og se ’Den vægelsindede’!

 

 

 

Odense Teater, Store Scene, Jernbanegade 21, 5100 Odense C

 

Spiller indtil 27. september 2015

 

Spilledato: 3. september 2015

Fotos: Emilia Therese

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.odenseteater.dk/forestillinger/den-vaegelsindede

 

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *