Anmeldelse: CARL, Bramstrup Gods (Mungo Park Kolding og BaggårdTeatret)

Anmeldelse: CARL, Bramstrup Gods (Mungo Park Kolding og BaggårdTeatret)

Af Carina Blangsbøll

 

På Bramstrup Gods har du mulighed for at opleve et uddrag af Carl Nielsens symfonier, operaer og børnemelodier i en oversyret voksenudgave.

 

Det er i hvert fald ikke for børn, selvom vi efter en scenisk latterkrampe hurtigt befinder os med tre voksne mænd i matrostøj, løbende rundt med legetøjsgæs på pinde til tonerne fra ”Jeg ved en lærkerede”. Hold da op. Legetøjsgæs der hurtigt bliver afløst af piger i storkefjer med lange røde fugleben. Man begynder lidt at spekulerer på, om forestillingens start er et forsøg på en fremstilling af Carl Nielsen som gåsedreng på Bramstrup eller en, der er alvorligt ramt af fugleinfluenza.

 

Forestillingen bevæger sig lidt videre og begynder at gøre brug af de fantastiske melodier og det dygtige orkester, der er blevet indfanget i galskaben.

 

Det begynder også at ligne en teaterkoncert med stort T og K for den sags skyld. En applaus til lys, lyd og orkester, som løfter legen med fjer, balloner og kagecreme til et niveau, der virkelig er værd at se.

 

 

Vi får lov at opleve Carls møde med Anne Marie, også med en lille fjer på, og de får lavet et par ballonbørn mellem hendes rejser til og fra ham.

 

I denne udgave af en teaterkoncert, som jo egentligt plejer at være en musisk kavalkade, uden en som sådan historisk eller kronologisk fortælling, har man forsøgt at koge Carl Nielsens liv ind til noget, der kan fortælles på de korte, syrede, kunstigt opstillede spillescener, der er at finde mellem de magnetiske og gennemskærende sange, der bærer denne teaterkoncert.

 

I starten af anden akt lægger vi ud med mere cirkusklovneri og fuglefetich, inden vi bevæger os over i et par følelsesmæssige øjeblikke for de hurtige, og så er vi igen videre til en rundtosset kamp om et tomt fuglebur.

 

 

Det er i hvert fald en oplevelse, en fejring af en 150 årig komponist, som kommer til udtryk i en lang sceniskmaskerade. En teaterkoncert som publikum nok ikke skal hente Carl Nielsens livserindringer og store begivenheder direkte fra.

 

 

 

Co-produktion mellem Mungo Park Kolding og BaggårdsTeatret i samarbejde med Odense Teater

Forestillingen spiller på Bramstrup Gods, Bramstrup 1, 5792 Årslev

 

Spiller indtil 10. september 2015

 

Spilledato: 4. september 2015

Fotos: Ard Jongsma

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.mungoparkkolding.dk/forestilling.asp?id=4673

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *