Anmeldelse: En kort en lang (Nørrebro Teater)

Anmeldelse: En kort en lang (Nørrebro Teater)

Af Carina Blangsbøll

 

Her er for en gangs skyld en ægte feel-good musical, der gør dig i godt humør uden, at du behøver at blive totalt deprimeret først.

 

foto1-enkortenlang

 

I denne opsætning møder vi så mange skønne karakterer, der alle kommer til livs ved hjælp af det super kompetente hold fra Aalborg Teater, der atter står på scenen i musicalen ’En kort en lang’, der sidst spillede i 2013. Og hvis du er til filmen med samme titel fra 2001, er du bestemt også til musicalen, der ligefrem graver endnu dybere i følelsesregistret uden, at det på nogen måde fører til et overforbrug af Kleenex.

 

Desuden betyder musicaludgaven, at vi får fantastiske sange som ”Hetroseksuel”, ”Lidt in love”, ”Jeg skal være far!”, ”En kort en lang” samt ”Vent på mig”.

 

foto2-enkortenlang

 

Til at starte med har vi Amalie Dollerup, der som halv bimbo og halv sanglærke, fortryller publikum med sin dejlige stemme hele forestillingen igennem. Vi møder Lise Baastrup og Merete Mærkedahl som parret Ellen og Anne, der skaber morskab i salen ved hver en gennemført bevægelse og kæk bemærkning. Mikkel Kaastrup-Mathew popper op som vidunderlig forvirret brochureforbruger, der ovenikøbet kan synge. Og Marianne Høgsbro leverer de korte og kontante replikker, der gang på gang får publikum til at bryde ud i latter.

 

I 2. akt begynder vi at mærke, hvor genialt forestillingen er bygget op, mens vi bliver inddraget mere og mere i Jørgen og Jacobs parforholdsdrama med Mads Rømer Brolin-Tanis dybe sorg og Carsten Svendsens problemer med at tage en beslutning – og hans virkelighedsopvågning ved, at han ikke kan få det hele på en gang hver gang. Laura Kold spiller en ”klassisk” Karoline, med Jacob Lohmann som den fjerne ægtemand, der langsomt vågner op til dåd.

 

foto3-enkortenlang

 

Så oplever vi Kenneth Christensen som overdreven charmør, der kan lægge hver en 18(?) årig ned samt hans glansnummer ”Ska’ du ha’ noget mere pik?”.

 

Vi ser Jacob Højlev Jørgensen og Henrik Weel som det bedårende par, Adrian og Palle, der med deres fiffige bevægelser kan skabe både rører og kærlighed i scenerummet.

Og sidst men ikke mindst har vi Nikolaj Bjørn-Andersen, der som Frederik brillerer på scenen med sin gang, mimik og chokfactor i hvert et stykke vidunderligt tøj, som han påfører sig.

 

foto4-enkortenlang

 

Selvom scenografien bliver brugt godt og opfindsomt, savner jeg dog lidt glimmer, når stjernevrimmelen, som sætter rammen om den funklende oplevelse, ikke er tændt.

 

Det kan mærkes, at handlingen er som taget ud af filmen, men det er faktisk helt fint, for hvem har egentligt lyst til at gå glip af en Albani-pilsner, når nu chancen byder sig?

 

 

 

Co-Produktion mellem Aalborg Teater og Nørrebro Teater

Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København N

 

Spiller indtil 1. november 2015

 

Spilledato: 5. september 2015

Fotos: Ulrik Jantzen

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://enkortenlang.nbt.dk/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *