Anmeldelse: Det Andet Sted, Aveny-T

Anmeldelse: Det Andet Sted, Aveny-T

Af Jonas Gudmand 

CHOK! Forestillingen starter med et voldsomt lysglimt. Mit alarmberedskab er sat I gang, og det er godt. For det skal tændes, så min krop man mærke, at der er noget helt galt, selv om vi møder en kvinde, spillet af Karen-Lise Mynster, der forsøger at signalere, at hun er alpha-hunnen og har styr på sit liv.

Vi ser hende holde et foredrag om demens, mens hun så pludselig kan stoppe op og fortælle publikum, hvad hun tænkte og følte, mens hun holdt dette foredrag på en virksomhedstur. Hver gang ender det med, at hun ikke kan abstrahere fra, at der sidder en ung kvinde i bikini. Hun siger bl.a. om den unge pige: “Hvordan kan det være, at jeg vil rive og flå, når jeg ser noget ungt og smukt?”

 

0Z0A2004_2b03cb23b4251b4d2c39847a3f52370e

 

Løbende bliver historien hele tiden mere kompleks. Hvad er ‘Det Andet Sted’ f.eks.? Uden hun selv ved det, ser vi, hvordan kvinden krakelerer mere og mere, mens hendes mand, spillet af Flemming Enevold, gør sit bedste for at hjælpe sin kone. Han møder den enorme modstand, at han bliver ydmyget af hende, hver gang han vil hjælpe.

Forestillingen har to personer, der ved den seneste Reumert-uddeling vandt en pris. Kasper Rostrup vandt for bedste iscenesættelse. I denne iscenesættelse har han skabt et pirrende, drillende, melankolsk og kærligt samspil mellem kvinden og manden, der har påvirket mig dybt. Jeg er ramt på minderne, og jeg er ramt i kroppen, fordi den dirrer af at tænke på forestillingen.

 

0Z0A2245_71278b7b9b16049cc04a7cfa5d4ee358

 

Karen-Lise Mynster vandt en Reumert for årets bedste kvindelige hovedrolle, og hun er stadig mageløs. Jeg så hende I ‘Det Der eR’, hvor hun bjergtog mig med hendes evne til at skabe billeder I mit hoved (det var også denne forestilling, hun vandt sin Reumert for).

I ‘Det Andet Sted’ er hun om muligt endnu mere gribende (så er vi oppe på et magisk niveau efterhånden), og det tror jeg er fordi, hun her har et samspil med nogle. Hendes karakter gennemgår en udvikling, jeg sjældent har set lignende. At gå fra en stærk og selvstændig kvinde der ikke har brug for hjælp, til at ende som en der slet ikke kan klare sig selv og til sidst erkender, at hun har brug for andre end sig selv.

Det er stærkt. I ordets virkelig stærke forstand.

 

0Z0A1938_2_2ccb0174b1b936201eb6773f8f63bc94

 

Hvem var pigen i bikini? Det var hende, der viser sig at være omdrejningspunktet for al smerten i stykket. Og det må du tage ind og se for at forstå.

Jeg elsker teater, når hele min krop bliver ramt af modsatrettede følelser, og jeg kommer et sted hen i mig selv, hvor jeg ikke har været før. Det har dette teaterstykke gjort ved mig.

Tak.

 

 

 

Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg

‘Det Andet Sted’ er et gæstespil fra Gurs Teater

 

Spiller indtil d. 3. oktober

 

Set d. 17. september

Fotos: Naya Buch 

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.aveny-t.dk/forestillinger/item/detandetsted

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *