Anmeldelse: Det er så det nye, Teatret ved Sorte Hest

Anmeldelse: Det er så det nye, Teatret ved Sorte Hest

Af Mathias Sauer

 

Line Knutzons absurde drama falder nok ikke i alles smag, og et yngre publikum vil sandsynligvis blive hægtet af, netop på grund af den lettere abstrakte dialog, men jeg er pjattet med det.

 

Scenen, på Teatret ved Sorte Hest, er intim og passer til forestillingen, hvor hele handlingen udspiller sig i Pyssern og Pouls lejlighed, som er forholdsvis minimalistisk indrettet. Det gør dog ikke noget, at scenografien er sparsom, for energien fra de tre skuespillere fylder rummet rigeligt ud.

 

Stykket byder, blandt andet, på et billede af et parforhold, som de nok er flest. Bag de vanvittige forklaringer og finurlige fortællinger ligger de problemstillinger, som et hvert ungt par må kæmpe med, fx de moderne kønsroller, sammenligningen med nutidens skønhedsidealer og den uundgåelige identitetskrise.

 

Det har man måske set før, men ikke pakket ind på denne måde. Knutzons humor er genial, og den gør, at stykket aldrig bliver kedeligt at overvære.

 

Det-er-så-det-nye-BESKÅRET-300-pix-RobinSkjoldborg

 

Mødet med Pyssern og Poul er ret så overvældende, grundet deres store temperament og højrøstede adfærd, og jeg skulle lige bruge lidt tid på, at indstille mig på spillestilen. Viceværten Hr. Pind, der spilles af Lars Knutzon (og ja, det er faren til stykkets dramatiker), er mere jordnær og knap så udfarende hele tiden, og han er en dejlig kontrast til det unge forvirrede par.

 

Forestillingens lydside er meget vellykket og er også med til at etablere rummet yderligere. De forskellige musiknumre undervejs underbygger og komplimenterer situationerne virkelig godt.

 

Skuespillernes reaktioner virker lidt indstuderede og til tider ikke så spontane, som de måske burde. Man skal dog tage i betragtning, at Pyssern og Poul kun meget sjældent forlader deres lejlighed, så jeg går ud fra, at deres dage alligevel kan være utroligt rutineprægede.

 

Timingen i dialogerne, mellem de tre skuespillere, er sindssyg skarp og bærer stykket lækkert fremad.

 

I takt med at aftenerne bliver koldere og mørkere, så er det skønt at vide, at en ny sæson i de varme teatersale er begyndt. Det lader nemlig til, at blive en hel fantastisk sæson med forestillinger som denne.

 

 

 

Teatret ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, 1620 København V

 

Spiller indtil d. 24. oktober 2015

 

Set fredag d. 11. september 2015

 Foto: Robin Skjoldborg

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.sortehest.com/portfolio-item/det-er-sa-det-nye-af-line-knutzon/

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

One thought on “Anmeldelse: Det er så det nye, Teatret ved Sorte Hest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *