Anmeldelse: Ellipses & BOKKO – Thousand Treads 22, Dansehallerne

Anmeldelse: Ellipses & BOKKO – Thousand Treads 22, Dansehallerne

Af Amalie Sloth de Fine Lich

Har du aldrig set moderne dans før, kan du få en smagsprøve på, hvor meget danseverdenen kan tilbyde, i ”Ellipses & BOKKO”. Der er ingen klar fortælling, begyndelse eller slutning, men plads til at danne sine egne historier og budskaber.

I det første værk, ”Ellipses”, er stilheden og evigheden sat i scene. Manden på stolen ved bordet forsvinder og opstår igen, som kunne han springe i tiden eller teleportere sig i rummet. Lyset transporterer os igennem 3 verdener, hvor drøm og virkelighed overlapper og tiden ophæves. Forholdet imellem krop og rum ophører, imens danseren søger i mørket efter lyset, og den rette vej at gå. Tilstedeværelsen af en skygge i rummet og en danser der danser med sig selv. ”Ellipses” er en ufattelig stærk og magisk oplevelse.  3

I det andet værk ”BOKKO” bliver alting vendt på hovedet. Stilheden og mørket fordrives med teknobeats og farverigt lysshow, og hvor jeg i første del sad lænet frem i stolen, blev jeg i anden del blæst bagover. Tempoet er skruet op på max, og vi bliver præsenteret for to entusiastiske unge mænd, som med deres 3 dansepiger eksploderer i energi. Den asiatiske dansedille Boko har fokus på eksplosive, tempofyldte og skarpe dansetrin som hurtigt kan læres og gentages i det uendelige, hvilket demonstreres på scenen.

2
”Ellipses” giver plads til eftertænksomhed og refleksion, imens ”Bokko” fanger publikum i en strøm af indtryk.
”Ellipses & BOKKO” er sæsonens sidste Thousand Treads-performance. Thousand Treads dækker over forskellige håndplukkede danseperformances, som Dansehallerne henter ind fra ind- og udland. I håb om at sætte fokus på hvad moderne dans er og kan, sammenvæves de forskellige værker til et sammensat program. Denne form giver publikum mulighed for at se variationen i moderne dans, men skaber også rum for et sammenspil imellem de, i dette tilfælde, to forestillinger, som i sin sammenkobling får ny betydning.

1
Personligt føler jeg ikke at ”BOKO” stod stærkt alene, men i sin sammenkobling med ”Ellipses” opstod der grobund for en spændende diskussionen om værdierne i vores samfund. Ligegyldigt hvad, er ”Ellipses” en lille perle og et utroligt smukt bekendtskab, som jeg varmt kan anbefale for alle der interesserer sig for kroppen og dens virke. Har du lyst til at se forestillingen, så læg mærke til, om du keder dig under ”Ellipses”, eller føler dig overstimuleret under ”BOKKO”, og spørg så dig selv hvorfor.
”Ellipses” og ”BOKKO” er diametrale modsætninger, som i sin sammensætning sætter fokus på, hvordan kvaliteter såsom søgen og stilstand bliver overtaget af målfiksering og tempo i vores samfund. Medierne dyrker klimakset, det hurtige og let fordøjelige,  og vi mennesker bliver mere og mere utålmodige og sultne på nye indtryk.

Gæstespil:

”Ellipses”: Aragorn Boulanger

”BOKKO”: Karelvan Laere & Vanja Rukavina 

Dansehallerne, Store Carl – Pasteursvej 20, 1799 København V

Spiller indtil: 28. maj 2015

Spilledato: 27. maj 2015

Foto: Laurent Phillippe

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side: http://www.dansehallerne.dk/ellipses-og-bokko-thousand-threads-22.html

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *