Anmeldelse: Vi Skal Bygge En Zoologisk Have, Aveny-T (gæstespil af Mungo Park)

Af Jonas Gudmand

Her er forestillingen til dig, der gerne vil se noget, der bryder den normale dramaturgiske form. Forestillingen er nemlig baseret på fire børns snak, da de leger, at de skal bygge en zoologisk have. Der er optaget 22 timers børneleg, og så har Christine Albeck Børge (der også medvirker som skuespiller) redigeret den lange optagelse til en forestilling, der første gang blev spillet på Mungo Park. Det er en perfekt introduktion til det at se teater. Men den er i høj grad også egnet til de erfarne teatergængere, der her vil få et befriende afbræk fra den ”normale” måde at strikke et manuskript sammen på.

Forestillingssalen summer af forventning inden genopsætningen af ’Vi Skal Bygge En Zooloogisk Have’. Måske er det tilfældigt, men jeg bilder mig ind, at der er flere smil omkring mig end normalt. Den gode energi blev helt klart forløst i salen, da det virkelig lød som om, at de fire skuespillere havde publikum i deres hule hånd. Huhej hvor blev der konsekvent grinet meget under hele forestillingen blandt publikum.

1
Og hvorfor blev der så grint meget?

Det skyldes bl.a. manuskriptet, der er baseret på fire børns leg med hinanden, som tidligere nævnt. Der er nogle helt geniale replikker, der kun bliver endnu federe af, at vi på forhånd ved, at det er nogle børn, der har sagt dem. ”Jeg har lyst til lidt yoghurt. Det er godt for mavemusklerne. Eller ribbene.” ”Det kan være, at lusene er muslimer, og at de faster lige nu (fordi det ikke klør)”. ”Der var en giganormisk hund der sked, og det var verden, der kom ud. Gud ejede hunden. Den hed Rumbe”. “Djævlen er ikke ond. Han vil bare have ro, fordi alle går ovenpå”.

Og der er et utal af endnu flere geniale indfald undervejs i stykket. Det er helt vildt!

Der bliver også grinet, fordi de fire skuespillere har en fantastisk timing, og de er gode til at lege sammen på scenen, så det hele bliver livligt og friskt.

2
Så stor ros til Maria Rich, Christine Albeck Børge, Nicolai Jandorf og Anders Budde Christensen. De formår alle sammen at skabe en voksen karakter med et barnligt sind, der virker overraskende troværdigt. Det pudsige er, at jeg klart kan se deres typer blandt voksne ude i den virkelige verden.

Forestillingen går fra scene til scene, hvor der først skal bygges en zoologisk have. Derudover skal de bl.a. have noget slik, tegne sammen uden den ene og fortælle gyserhistorier for hinanden, der dog ikke måtte være al for farlige. Det sjove element er, at det er voksne karakterer i et arkitektfirma, der taler som børnene.

Styrken ved forestillingen er de fede replikker og det sublime samspil mellem skuespillerne. Og det fungerer fremragende i hver eneste scene. Dens styrke bliver for mig også dens svaghed, fordi det hele fortsætter i samme stil og energi. Efterhånden griner jeg mindre og mindre med. Jeg synes, det er et pjattendegodt setup, men for mig fungerer det ikke på den måde igennem hele forestillingen. Til sidst begynder jeg at kede mig lidt. Og der er ikke vitaminer nok i handlingen til at råde bod på det.

Det skulle dog lige være, den måde de voksne opfører sig på i forhold til hinanden. Sådan opfører mange af os helt sikkert lidt for ofte. Vi bruger bare finere sætninger, så man ikke altid lægger mærke til, hvor barnlige vi stadig kan opføre os overfor hinanden.

Men at se ’Vi Skal Bygge En Zoologisk Have’ er fantastisk underholdende, og jeg tror mange vil få sig en aha-oplevelse ved at se den. For sådan kan man altså også lave teater.
Mungo Park

Aveny-T, Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg

Spiller ikke mere pt.

Set spillet d. 26. maj 2015

Fotos af Mikkel Russel

Forestillings officielle hjemmeside:

http://www.mungopark.dk/vi-skal-bygge-en-zoologisk-have-aveny-t.html

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Anmeldelse: Elskovs Gækkeri, Shakes

Af Emilie Lykke Hartz   Sammen med en god veninde har jeg nu været ...

Anmeldelse: Dødsdansen, Baltoppen (Teater2 og NørregadeTeatret)

Af Daniel Lassen Teater2 og NørregadeTeatret præsenterer et af de største værker indenfor ægteskabsdrama ...

Anmeldelse: Veitsland alias Festen, Betty Nansen Teatret

Af Christian Skovgaard Hansen   Veitslan alias Festen spilles i en nordisk co-produktion på ...

Anmeldelse: Julehjertet, Eventyrteatret

Af Henriette Devantier   Køen er lang til Glassalen, da jeg forventningsfuld ankommer til ...

Anmeldelse: I støvet fra regnen, Teater Grob

Af Emil Møller Christensen   Rammen er sat. Billardbordet på værtshuset er rammen, hvor ...