Anmeldelse: Elskov, Vin & Basfioler, Teater Optimis

Anmeldelse: Elskov, Vin & Basfioler, Teater Optimis

Af Carina Blangsbøll

 

Ved du noget om Carl Michael Bellman? Vil du vide noget om Bellman? Et lille kig indenfor i hans muntre kammer får du i hvert fald, hvis du støder vejen forbi denne folkeviseprægede cabaret.

 

Vi starter ud på et kammer i midt-1700-tallet. På scenen møder vi Bellman, som er i gang med at skrive ’Fredmans Epistler’, som er en række viser med en skyhøj procent af vin og kvinder.

 

IMG_9292

 

Cabareten stryger derudaf med en stribe af Bellmans viser og sange. Akkompagneret af to musikanter på henholdsvis guitar og cello bliver disse fremført som en portion festlige viser med et til dels muntert indhold. Viserne bliver desværre fulgt op af en bunke snik snak med henholdsvis kongen og kvinderne. Og det gør, at stykket i sin tale ikke når ud helt ud til sit publikum, og i disse tilfælde mærker man, at det er en sanger, der står på scenen.

 

En gang imellem kan det være helt svært at høre, hvad der bliver sagt, og det virker improviseret, når der ud af det blå kommer udsagn fra helt atypiske tidsaldre med eksempelvis hentydninger til ‘The Julekalender’. Måske der var tekniske problemer på spil?

 

Bellmans viser er nydelsesprægede og til tider let tragiske, men viserne opløfter humøret hos publikum, som også sidder og gynger med til de fiffige toner.

 

Ekstranumrene var sådan set noget af det bedste, vi blev præsenteret for denne aften. Måske var det fordi, at vi under ekstranumrene slap for, at de muntre viser var presset ind i en halvtynd historie med halv utydelig snak.

 

Hvis du nu alligevel tænker, at du er typen, der bliver i godt humør af lidt let 1700-tals historie med vin og letsindige mennesker, kan du sagtens lægge vejen forbi Bellmans etablissementet og opleve et miks af fremragende fremførte folkeviser.

 

 

 

Gæstespil fra Teater Optimis

Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S

 

På turne frem til 29. september 2016

 

Spilledato: 7. juni 2016 under CPH STAGE 2016

Foto: Peter Nerenst

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://www.optimis.dk/?p=628

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *