Anmeldelse: Firmafesten, Bremen Teater (Mikkel Schrøder)

Anmeldelse: Firmafesten, Bremen Teater (Mikkel Schrøder)

Af Daniel Lassen

I 2018 begejstrer Mikkel Schrøder både publikum og anmeldere med showet ”Klassefesten”. Nu er han tilbage med det helt nye one-man/two-band show Firmafesten. Det er et yderst musikalsk comedy-show, der viser livets gang på en arbejdsplads op til og ved selve firmafesten. For hvor godt kender vi i grunden de mennesker, vi går op og ned af hver dag?

I Firmafesten bliver vi lukket ind i en virksomhed, hvor alle skønne personligheder findes. Der er både den sexfikserede chef, den uintelligente sekretær og den homoseksuelle jomfru. Mikkel, der er nyansat i firmaet, bliver i løbet af ingen tid ufrivilligt medlem i festudvalget, som skal arrangere den årlige firmafest. Alle har en idé om, hvordan festen skal udfolde sig og hvilket tema, den skal have. Men alt går ikke efter planen, og ingenting går helt, som man regner med. Firmafest skal der dog være – og det bliver der også!

Mikkel Schrøder er ene mand på scenen udover hans to meget dygtige og gennemmusikalske musikere Jacob Juul Nielsen og Jeannette Bonde, som også bidrager glimrende rent sangmæssigt til forestillingen. Men det vil derfor også sige, at Mikkel spiller alle rollerne selv. Det gør han ved hjælp af to skærme, hvor karaktererne dukker op i ny og næ. Mikkel gør alt, hvad han kan for at få showet til at fungere, og det lykkes et langt stykke hen af vejen. Vi accepterer videoklippene, ikke kun fordi han skal have tid til at klæde om, men så sandelig også fordi, det viser sig, at klippene næsten er det sjoveste rent tekstmæssigt.

Der er dog masser af gode momenter i forestillingen – især bør man nævne den store fællessang, som festudvalget har lavet til firmafesten lavet på melodien af Queens ”Bohemian Rhapsody”. Dette nummer viser virkelig Mikkels kæmpe musikalitet, og så er det bare fantastisk morsomt i sig selv!

Desværre er forestillingen ret ujævn skrevet, og især første akt kunne godt trænge til at blive trimmet hist og her. Blandt andet er ideen om at lave en parodi på Linie 3 sjov, men teksten er simpelthen ikke skarp nok, og det ender med ikke rigtigt at føre nogen steder hen. Heldigvis kommer forestillingen på ret køl igen i anden akt, hvor Mikkel virkelig viser sin sans i parodiens verden, eksempelvis i en parodi på Jacob Haugaard, som han rammer spot on.    

Så alt i alt er Firmafesten en ganske hyggelig og musikalsk oplevelse, der bestemt er anbefalelsesværdig, men som desværre ikke bliver til en aften med lattervulkaner. Historien går desværre ikke ind og gør tilskuerne specielt berørte. Kun et enkelt lille besøg af Mikkels søster på scenen sætter tankerne en lille smule i gang. Mikkel Schrøder gør ellers alt, hvad han kan for at få denne aften til at blive uforglemmelig, og det lykkes såmænd også til dels, men desværre er der bare nogle bump på vejen! 

Mikkel Schrøder

Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, 1609 København V

Spilleperiode: 5. februar-30. april 2020 (turné) 

Set den 5. februar 2020

Fotos: Jangmark Agentur

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Mikkel Schrøder samt musikerne Jacob Juul Nielsen og Jeannette Bonde

Tekst og musik: Mikkel Schrøder

Konsulent: Vase og Fuglsang  

Instruktør: Christine Astrid   

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *