Anmeldelse: Martyrer, Teatret Svalegangen

Anmeldelse: Martyrer, Teatret Svalegangen

Af Sofie Amalie Dammeyer Johansen

 

”Hej!”

 

”Ja det er dig, jeg taler til! Jeg ved godt, hvad du tænker på. Du tænker selvfølgelig på, om der er et teaterstykke, der er værd at tage ind og se. Og ja, det er der – i Aarhus!”

 

Hvem er de, de satans martyrer? Og kan de godt have blå øjne? Du tror vel ikke de findes her, gør du?

 

Teatret Svalegangen præsenterer netop nu danmarkspræmieren på ’Martyrer’, der er et forbandet velskrevet og samfundsrelevant drama i nutidens internationaliserede religionskonflikter og vestlige barrierer. Stereotypen om islams altomfattende gudetro bliver sat i perspektiv med den kristne tro og rammer plet i et ellers fredfyldt lille land et sted i Norden.

 

Forestillingfoto fra "Martyr" pŒ Svalegangen Foto Morten Fauerby www.montgomery.dk ©2015 All rights reserved.

 

Man kan ikke andet end at holde øjnene helt åbne i ’Martyrer’, når både skuespil, scenografi og dramatik går hånd i hånd. Publikum efterlades ikke til sig selv én eneste gang og slipper heller ikke for at interagere i forestillingen. Selv ikke væggene efterlades urørte, når vi i ’Martyrer’ får fornøjelsen af at opleve en flerdimensionel scenografi af Nathalie Mellbye.

 

6-martyrer

 

På trods af det omfattende manuskripts formidling af prædikende budskaber og krøllede pointer, formåede Daniel Bevensee alligevel at holde publikum ved ilden i sin nuancerede stemmeføring og fysiske udtryk. Kaja Kamuk stod særligt skarpt og fremstod meget overbevisende i sit spil.

 

Forestillingfoto fra "Martyr" pŒ Svalegangen Foto Morten Fauerby www.montgomery.dk ©2015 All rights reserved.

 

For ikke at glemme skuespillereleverne ved Aarhus Teater, Mette Gadeberg Gregersen og Emil Blak Olsen, som må siges at gå en lovende fremtid i møde. Begge skuespillerelever leverede en yderst ærlig præstation, og de gav stykket en barnlig lethed.

 

4-martyrer

 

Der er ingen tvivl. ’Martyrer’ skal opleves, den skal snakkes om, og den skal ud i verden. Det er så fedt, når teater tør at spænde vidt, og gør det godt. Jeg kan derfor ikke andet end at tage hatten af for et smukt stykke arbejde og videregive teaterstolen til jer.

 

 

 

Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21, 8000 Aarhus C.

 

Spiller indtil d. 24. oktober 2015

 

Set d. 1. oktober 2015

Foto: Morten Fauerby

 

Har du lyst til at købe en billet? Se nærmere på forestillingens officielle side:

http://svalegangen.billetten.dk/index/chooseprice/showid/106113/type/1

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *