Anmeldelse: Measure for Measure, HamletScenen

Anmeldelse: Measure for Measure, HamletScenen

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Der skal tages det forbehold for denne anmeldelse, at forestillingen var meget præget af regn, og at den til sidst blev aflyst. 

HamletScenen byder, traditionen tro, velkommen til Shakespeare Festival under åben himmel og markerer 200-året for Shakespeare-traditionen på Kronborg slot. I slotsgården vil der fra d. 1. til d. 21. august blive præsenteret et varieret program med performere fra både ind- og udland.

2

Der er noget magisk ved udendørsteater. Med Kronborgs mure som bagtæppe føler man sig en smule tættere på den berygtede og berømte Shakespeare. I år markeres 400-året for digterens død, men det stopper ikke det danske vejr fra at vise sig fra sin lunefulde side.

Festivalen blev sparket i gang med Shakespeares sorte komedie ‘Measure for Measure’, en forestilling produceret af Cheek by Jowl i samarbejde med det russiske Pushkin Teater fra Moskva. Forestillingen er på russisk, men med engelske og danske overtekster.

Historien i ‘Measure for Measure’, eller på dansk ‘Lige for Lige’, er, som i de fleste af Shakespeare’s værker, fuld af karakterer og komplicerede plots. Det kan anbefales at læse et resume af historien, da man også således kan løsrive sig fra overteksterne, som tager meget af sanseligheden ud af oplevelsen.

1

I (meget) store træk handler forestillingen om Hertugen af Wien, som overdrager magten til sin stedfortræder Angelo, og giver ham opgaven at bringe lov, orden og moral tilbage i byen. Snart bliver Angelo’s egen moral dog udfordret, og magtmisbrug og korruption gennemsyrer styret.

En regnbue stod som startsignal da forestillingen blev sat i gang, men desværre bragte det ikke meget held med sig. Udover at forestillingen i begyndelsen døjede med forstyrrende støj fra et andet arrangement, blev forestillingen sat på pause halvvejs igennem pga. regn.

Herefter gik forestillingen i gang igen, men hurtigt faldt dråberne igen, og selvom skuespillerne kæmpede i regnen, aflyste et skybrud endeligt forestillingen. Min ledsager og jeg måtte gå skuffede hjem. Vi var især ærgerlige, fordi forestillingen, lige inden skybruddet var intensiveret og havde introduceret nye ting til scenen, en kontrabas og dans. Herudover havde forestillingen ellers en forholdsvis gentagende form og en vane med mest at spille på den ene side af scenen, hvilket var ærgerligt for os, der sad i den anden side.

HamletScenen præsenterer MEASURE FOR MEASURE - Lige for lige Kronborg Slot

Interessant var det, at historiens hovedfigur diskret mindede om en anden magtindehaver, vi alle kender, Putin. Shakespeares samfundskritik lever således videre som en kritik af det moderne Rusland. Derudover var jeg meget begejstret for at se teater på russisk, det lød smukt og passede godt med de store armbevægelser.

Det er svært at anmelde en forestilling, man ikke har set færdig, men ud fra den del jeg så, vil jeg bestemt anbefale forestillingen. Shakespeare er ikke for alle, men teater i Kronborgs smukke slotsgård er en oplevelse i sig selv, og hvis det regner får man også set vinkælderen!

 

Shakespeare Festival, HamletScenen, Kronborg Slotsgård

Cheek by Jowl i samarbejde med Pushkin Teatret

Spiller: 1.-3. august og 5.-7. august 2016 kl. 20.00

Gratis intro kl. 19.30 i indgangen til gården

Spilledato: 1. august 2016

Fotos: Bo Nymann 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://hamletscenen.dk/dk-forside/om-os/test-frontpage/measure-for-measure-2/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *