Anmeldelse: Miras verdener, ZeBU (Teatret Fair Play)

Anmeldelse: Miras verdener, ZeBU (Teatret Fair Play)

Af Sarah Dickow

 

’Miras verdener’ er en god børnefortælling. Målgruppen er børn, og sproget er stilet til børn. Når det så er sagt, kan man snildt lære noget som ung eller ældre. Der er situationer, som bliver tager fat i igennem forestillingen, som stiller børnene i en svær problemstilling, men sågar også forældrene, eller dem der står på sidelinjen.  Der bliver stillet en masse gode spørgsmål i forhold til, hvordan man er en familie og ikke mindst hvornår? Vælger man selv sin familie? Og hvis man gør, er det så okay kun er være sig selv i sin familie? Spændende.

Jeg synes desværre ikke at skuespillerne leverede, som jeg godt kunne have tænkt mig. Til trods for forestillingen taler til børn, og stykket er lavet som voksne, der spiller børn, synes jeg, at det blev for karikeret. Det var voksne, der spillede børn. Jeg troede ikke på, at de var børn.

Jeg vil dog gerne have lov til at udpege Henrik Steen Larsen, som et eksempel på hvordan det skal gøres. Henrik har fået en helt stjerne til sig selv. Henrik er en ikke helt ung mand, men det tænkte jeg slet ikke over, da han spillede lille Hans. Han fik mig til at tro på, at han var 9 år gammel og hed Hans, og at han altså ikke ville irriteres af sin papsøster, som så måske egentlig var god nok i sidste ende. Han fik mig til at smile og tænke: ”Ja, det er jo lige sådan børn er”, og det var skønt!

gp0a9285

Scenografien derimod var sjov, levende og fortællende. Den blev brugt flittigt, og det var dejlig billedskabende og skønt for fortællingen. Vi ser døre og plader, der skaber helt nye rum, mens der bliver brugt kæmpe dukkehoveder, som skal forestille forældrene og små Barbie-dukker som skal forestille andre forældre. Det er en sjov måde at fortælle en historie på, og det fungerede 100 %!

Der er en violin, som spiller ind i mellem, og jeg er ked af, at man ikke ser, hvem det er, der spiller, og at damen ikke kommer ind og bukker med? Der er et billede af en dame i programmet. Damen fortjener en stor applaus, for det var vældig smukt og med til at skabe en stemning i fortællingen, som kun gjorde forestillingen bedre.

Alt i alt en fin lille forestilling, som stiller nogle dilemmaer op, som vor tids unge helt sikkert tumler med. Det er fedt, at nogen tør sige noget højt og sætte tankerne i gang hos alle aldersgrupper.

 

 

 

Teatret Fair Play

Teater ZeBu, Øresundsvej 4-6, 1., 2300 København S

Spilleperiode: 18.-23. september 2016 på ZeBU, herefter turné

Set den: 18. september 2016

Foto: Teater Fair Play

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.zebu.nu/forestilling/miras-verdener/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

 

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *