Anmeldelse: MØDRE, Folketeatret

Anmeldelse: MØDRE, Folketeatret

Af Henriette Devantier

 

Jeg træder ind på Folketeatrets Snoreloft med min egen mor i hånden. For at være ærlig, har jeg valgt at tage hende med grundet stykkets titel, som jeg tænkte, var anledning til en hyggelig mor-/datterdag, men egentlig uden at vide hvad vi gik ind til. Jeg skulle senere finde ud af, at det i den grad var en oplevelse at være derinde som mor og datter.

Målgruppen er tydelig: Mødre! Og dem er der også mange af blandt publikum. Mødrene har deres babyer med sig, hvilket der er plads til. I rummet er der en atmosfære af rummelighed og gensidig respekt – for som et af stykkets hovedpointer lyder: Som mor skal du følge din mavefornemmelse, for det er det rigtige for dig. Og det lægger både scenografi, stykket og atmosfæren også op til.

Mødre-Mathilde Norholt og Lykke Sand. Fotograf Gudmund Thai [1600x1200]

Man træder ind i en intim scenografi, der nærmest ligner en café. Man sidder ved borde, mens showet udspiller sig på en scene i øjenhøjde med publikum. Scenen er indrettet som en stue, med en bagvæg lavet som et stort reolsystem med alt, hvad man kan forestille sig, en mor kan få brug for: Bleer, kaffe, cykelhjelm, piller over børnehøjde og et enkelt glas hvidvin. I siden står også et puslebord. Inden forestillingsstart, bliver det klart for alle, at scenografien er til fri afbenyttelse, da en af publikum spontant går op ved puslebordet og begynder at skifte sin baby. Allerede her begynder vi at grine, og det bliver vi ved med indtil forestillingens ende!Mødre-Szhirley og Lykke Sand. Fotograf Gudmund Thai [1600x1200]

 

MØDRE er et “comedyshow i babyformat”, som holdet bag så fint kalder det. Publikum bliver ført gennem talrige facetter af moderskabet og de mange spørgsmål, følelser, glæder og frustrationer, som det medbringer.

Ideen om at være mor og far ligner ikke altid virkeligheden, hvilket for mange er den dybeste hemmelighed, men i MØDRE er der intet filter! Moderskabet er også morgenkvamle og ulvetime, søvnmangel og konkurrence om at være den bedste, når man på scenen følger fire kvinder, der mødes i mødregruppen i, hvad de kalder, deres livs første arrangerede venskab!

Mødre-Mathilde Norholt og Szhirley. Fotograf Gudmund Thai [1600x1200]

Med masser af humor og dyb seriøsitet tager holdet bag MØDRE, der alle er kvinder, fat om emner som mødre-perfektionisme, fertilitetsproblemer samt sårbarheden og usikkerheden i det at blive forældre.

Det er alle facetter af hvad det indebære at være mor og forældre, der bliver taget op. Og der bliver gjort tykt grin med nutidens ”mor-trends”. Alle griner højt igennem hele stykket. Det der udspiller sig på scenen er ægte, ærligt og relaterbart. Man er med de fire piger på scenen hele vejen. Jeg grinte med dem, jeg græd med dem, jeg jublede med dem, og jeg smilte med dem. De formåede at inddrage deres publikum, om man var mor eller ej.Mødre-Lykke Sand, Mathilde Norholt, Szhirley og Julie R. Ølgaard. Fotograf Gudmund Thai [1600x1200]

 

De fire skuespillerinder, Lykke Sand, Szhirley, Julie R. Ølgaard og Mathilde Norholt, gjorde det alle blændende. De videregav den velskrevne tekst med et fantastisk flow, en komisk sans, genial timing og en ægthed. Der var lidt talefejl hist og her, men for mig betød det intet. I det lille intime rum, var der plads til alle, som de var. Om det så var med ammehjerne, rande under øjnene eller energi efter en god nats søvn.

Jeg havde som sagt min egen mor med. Og vi havde den fineste oplevelse. Flere gange kiggede vi på hinanden, om vi så græd eller grinte, for det der foregik på scenen, var noget min mor også havde oplevet med mig. Og at dele den oplevelse med min mor, vil jeg bestemt ikke have været foruden.

MØDRE er en hyldest til alle mødre og en hyldest til moderskabet. Tag ind og se MØDRE med din baby, med din mor, med en ven eller veninder eller bare alene – alle muligheder er åbne!

 

Folketeatret, Snoreloftet, Nørregade 39, 1165 København K

Spilleperiode: 12. april-18. maj 2018

Set den 12. april 2018

Foto: Gudmund Thai

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.folketeatret.dk/shows/moedre/

Medvirkende: Lykke Sand, Szhirley, Julie R. Ølgaard og Mathilde Norholt

Idé og koncept: Lykke Sand

Forfattere: Christina Sederqvist, Julia Lahme, Anna Bro og Mette Marie Lei Lange

Instruktion: Christine Exner

Scenografisk konsulent: Morten Droob

Varighed: 1 time og 25 min. uden pause

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *