Anmeldelse: Pejseshow 2020: Late Night, Hotel Pejsegården (Pejseshow)

Anmeldelse: Pejseshow 2020: Late Night, Hotel Pejsegården (Pejseshow)

Af Daniel Lassen

Som en af de eneste planlagte revyshow i 2020 slår Pejsegården i sikre og trygge rammer dørene op til årets Pejseshow. Igen i år er det Pejseshowets mangeårige leder Mikkel Schrøder, der står for gak og løjerne på scenen, og han har endnu engang samlet sig et yderst kompetent hold af landets førende revykunstnere; nemlig Christine Astrid, Gordon Kennedy og Pejseshowets debutant, Julie Steincke. Sammen og hver for sig udgør de et stærkt, musikalsk revyhold, som må gøre de fleste andre revyer misundelige.

Efter at have indtaget en af revy-Danmarks absolut bedste buffetter, er man i den grad klar til god dansk revyunderholdning. Desværre lægger showet lidt fladt ud, og det er tydeligt at mærke, at skuespillernes værste premierenerver lige skal spilles af, inden at de for alvor bryder igennem skallen.

Heldigvis går der ikke super længe før at skallen brydes med Gordon Kennedys skønne parodi på vores alles fællessanger Philip Faber, som ikke kan synge nogen af de planlagte gamle danske evergreens, fordi alle sangene kan misforstås til at omhandle, at vi skal være tæt sammen og komme hinanden ved, som vi jo desværre ikke må. Også Julie Steincke giver den gas som liderlig sangerinde der virkelig har savnet nærværet med et andet menneske, hvilket denne gang går ud over stakkels og forsvarsløse Mikkel Schrøder.

I det hele taget er det i det musikalske, hvor revyholdet får alvor taget kegler. Især i Pejseshowets traditionsrige musikpotpourrier, hvor de i år blandt andet laver et kæmpe potpourri over de dejlige danske sange. En skøn kommentar til at vi jo grundet Covid-19 ikke har kunnet komme ud og rejse, og så har været ”nødt” til at få oplevelser i det ganske danske land i stedet for. Også den fornyligt afdøde Bent Fabricius-Bjerre får en smuk hyldest, hvor de største pejlemærker i karrieren bliver illustreret med tegninger på bagvæggen. En enkelt og smuk måde at sige farvel til en af Danmarks mest elskede komponister nogensinde.    

Ingen tvivl om, at Mikkel Schrøder, Pejseshowets instruktørdebutant Carsten Friis og co. ved, hvad deres publikummer gerne vil ha’. Desværre bliver det bare i år ofte lige lidt for plat og gammeldags, fx i de tilbagevendende studie-indslag. Her får vi blandt andet Christine Astrid på besøg som en kvinde med masser af diagnoser, Julie Steincke som en døgnflue og Mikkel Schrøder som en yderst ubehagelig tv-kok. Disse numre virker alle ret gammeldags og fører ikke rigtigt nogen steder hen, hverken til de store grin eller til en eftertænksomhed.

Til gengæld er alle videoindslagene – i år lavet som reklameindslag – der spilles mellem nogle af numrene, både sjove og friske. Reklamerne har dog fået et lille tvist, og de er alle kreative og sjove. 

De helt store numre, som giver det store grin, mangler i år. Men alt i alt er det skønt at få lov til at se Pejseshowet spille for fuld udblæsning, hvis man ligesom mig har savnet dansk revy i 2020. Og med et yderst musikalsk og muntert revyhold, en helt igennem fantastisk buffet og ganske trygge rammer, er der altså ingen undskyldning for ikke at tage til Brædstrup i år og se revy.                       

Pejseshowet 2020

Hotel Pejsegården, Søndergade 112, 8740 Brædstrup  

Spilleperiode: 4. september-14 november 2020 

Set den 4. september 2020

Foto: Pejseshow

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.pejseshow.dk/

Medvirkende: Mikkel Schrøder, Julie Steincke, Gordon Kennedy og Christine Astrid 

Instruktør: Carsten Friis

Koreograf: Christine Astrid Nielsen 

Kapelmester: Rasmus Friis Tvørfoss 

Kostumier: Lasse Spangenberg 

Tekst og musik af: Mikkel Schrøder, Rasmus Friis Tvørfoss, Morten Holm Nielsen, Gordon Kennedy, Christine Astrid, Julie Steincke, Lady Gaga, Mark Ronson, Jan Svarrer, Vase og Fuglsang, Rasmus Søndergaard, Troels Malling og Bent Fabricius Bjerre

Varighed: Ca. 2 time og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *