Anmeldelse: Peters jul, Odense Teater

Anmeldelse: Peters jul, Odense Teater

Af Mette Herschend

 

Odense Teater åbner dørene for dette års juleforestilling ’Peters jul’ – frit skrevet ud fra J. Krohns vers er det en hyggelig familieforestilling, som du nok skal komme i julestemning af.

Den lille dreng Peter, der kommer af 1850’ernes version af en kernefamilie i den højere borgerstand i København, er træt af at blive hundset med og irettesat hele tiden. Da han bliver venner med gadedrengen Rasmus, ønsker de to drenge sig i et magisk øjeblik, at de kunne bytte liv. Ønsket går i opfyldelse, men det er ikke helt lige så sjovt eller let at være gadedreng, som Peter troede.

freepicture-ext

Historien er sød, morsom og hyggelig, men jeg mangler nok lidt ekstra kød – det der lille ekstra, jeg kan gå hjem at gruble over. De centrale pointer og moraler bliver nemlig udtalt eksplicit i stykket. På den måde er det selvfølgelig velegnet til, at de små i familien får det hele med, og bevares jeg var også godt underholdt, men jeg føler ikke et lige så stort rum til fortolkning.

Drengene Malte Stein Frandsen og Noa Viktor Risbro Hjerrild i hovedrollerne som hhv. Peter og Rasmus leverede rigtigt fine skuespil- og vokalpræstationer, som indeholdt lige så meget energi som hjertevarme. I birollen som tjenestepigen Karen brænder Rikke Lylloff endnu engang igennem som en hammer dygtig skuespiller, hvis levering af morsomme replikker og udtryk bare sidder lige i skabet.

freepicture-ext-1

Jeg synes desværre generelt, der var tendens til at overspille morsomhederne en smule, så det blev lidt for pjattet. Det brød illusionen for mig personligt, og jeg blev ikke slugt ind i universet.

freepicture-ext-2

Scenografien i stykket er klassisk, og jeg klapper i mine små hænder, når der køres store flotte kulisser ind fra siderne – f.eks. tapetserede vægge med høje paneler i borgerskabshjemmet eller hele bygninger i Københavns gader. Derudover er kostumer holdt i en tidstypisk stil, og derfor giver kostumer og scenografi forestillingen et helstøbt udtryk og er gode indikatorer for den tid, som ’Peters Jul’ udspiller sig i. Stor ros til scenografien af Emilie Nordentoft og kostumerne af Åsa Lieberath.

freepicture-ext-3

Forestillingen er fyldt med musikalske ørehængere, og man bliver rigtigt i julehumør og varm indeni efter forestillingen. Så hvis du lige mangler det sidste skub i julens retning, vil jeg anbefale dig at se ’Peters Jul’ på Odense Teater med familien eller en hjertenskær.

 

 

 

Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense C

Spilleperiode: 17. november-23. december 2016

Spilledato: 17. november 2016

Fotos: Ard Jongsma

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.odenseteater.dk/forestillinger/peters-jul-1

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod


Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *