Anmeldelse: Pjerrot som troldmand, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Anmeldelse: Pjerrot som troldmand, Tivoli (Tivoli Ballet Teater)

Af Henriette Devantier

 

Mange, mange mennesker går igennem Tivolis indgange denne sommer for at nyde haven i det skønne vejr, vi har i år. I aften er ingen undtagelse. Der er masser af mennesker denne varme sommeraften i Tivoli, der, ligesom mig, går ind ad Tivolis hovedindgang.

Noget af det første man møder i haven, er det gamle Pantomimeteater fra 1874, der ligesom Tivoli har deres hovedsæson om sommeren. De opfører et væld af balletter og pantomimer, der er en ældgammel tradition ved teatret – et sprog inden for balletten, hvor man med fagter blandet ind i dans fortæller historier.

Tivoli-Pjerrot som Troldmand-2343

Pantomimeteatret har et bredt repertoire, og forestillingen i aften kl. 19.00 bød på pantomimen Pjerrot som troldmand. Handlingen rummer alt det, som et godt eventyr byder på: kærlighed, magi, mystik og humor.

Vi møder den klassiske figur Harlekin, der får skænket et magisk sværd af en fe for, at han kan vinde sin elskede Columbine og besejre hendes gamle far Kassander. Desværre er der også en anden frier. Han er både ude efter Harlekins sværd og Kassanders penge. Og med troldmandens hjælp lykkes det næsten den unge frier at få tilrøvet sig både penge og sværd.

Tivoli-Pjerrot som Troldmand-2348

Men så træder Pjerrot i karakter som troldmand. Pengene kommer tilbage til den rette ejermand, og Harlekin og Columbine får naturligvis hinanden.

På trods af mange gode ingredienser til en god historie, er denne pantomime desværre ikke så vellykket. De formår ikke at samle disse ingredienser, og der mangler en rød tråd, som binder historien sammen. Dette var en forestilling med utrolig lidt indhold, hvilket jeg ellers synes, der plejer at være rigeligt af i teatrets andre pantomimer.

Tivoli-Pjerrot som Troldmand-2337

Højdepunktet for mig, i denne forestilling, var Pjerrot. Han er altid en sikker vinder. Hans humor, klodsethed og folkelige energi går rent ind hos publikum. Og så kan jeg heller ikke lade være at nævne de ældgamle kulisser på det lille fine teater. Dem bliver man aldrig træt af.

Pantomimeteatrets balletkompagni Tivoli Ballet Teater leverer som regel et højt niveau og en sjov og god historie, når de fremfører deres pantomimer. Men man kan ikke ramme plet hver gang. Danserne leverede et fint stykke arbejde – men de havde blot for lidt at arbejde med. Jeg ved, de kan præstere bedre end i Pjerrot som troldmand.

 

Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

Spilleperiode: 5. april–29. august 2018

Set den 2. august 2018

Foto: Tivoli

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2018/pjerrot+som+troldmand+2018

Forestillingen er gratis, når entréen til Tivoli er betalt 

Medvirkende: Tommy Edvardsen, Tori Cooper, Robert Thomsen, Allan Nielsen, Paul James Rooney, Donovan Delis-McCarthy, Nadia Skriver Rosenby m.fl.

Iscenesættelse: Tommy Edvardsen

Dramaturg: Henrik Lyding

Musikken indspillet af: Prags Filharmoniske Orkester

Dirigent: Martin Åkerwall

Varighed: Ca. 30 minutter

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *