Anmeldelse: Robin Hood – langt ude at skyde!, Holbæk Museumsgård (Sjællands Teater)
For 10. gang spiller Holbæk Teater (som nu er en del af Sjællands Teater) sommerteater i det fri i Holbæk Museumsgård. Jeg (og bloggen) har desværre kun været med de seneste fem år.
Traditionen tro tages en klassisk og kendt historie under kærlig og ikke mindst (van)vittig behandling, så den får det gakkede tilsnit, som kendetegner sommerforestillingerne. Med Robin Hood – langt ude at skyde! er turen i år kommet til historien om Robin Hood og hans svende i Sherwood-skoven. Grundessensen om kampen om den engelske trone, kampen om Lady Marians gunst og ikke mindst kampen for de svageste, når Robin og hans svende stjæler fra de rige og giver til de fattige er her stadig, og den historie udgør rygraden i forestillingen.
Igen i år står teaterdirektør Brian Kristensen på scenen, og han står i spidsen for et veloplagt hold bestående af Christian Damsgaard, Maria la Cour og Bente Eskesen, som har selskab af Nanna Langtved og fem elever fra Holbæk Drama College. Hele holdet leverer gode præstationer, og de unge medvirkende indgår naturligt og veltimet i spillet.
Brian Kristensen har hovedrollen som Robin Hood. Han er både snedig, når de onde skal overvindes, men samtidig både lidt ubehjælpsom og ikke mindst kær og kæk, når han forsøger at få Lady Marions gunst. Maria La Cour er skøn som Lady Marian, og hun kan både være slagkraftig, når han skal afvise sheriffen, skarp når hun retter Robin Hoods motto, og ikke mindst blød, når forelskelsen i Robin opstår. Samtidig har hun en god sans for humoren og en ganske god sangstemme.
Bente Eskesen er fantastisk som både den onde sherif, der ender med at stå tilbage uden meget andet end lang næse, klog som Kong Richard, der – naturligvis – kommer hjem i rette tid, og ganske hjælpsom som Broder Tuc. Der er timing og humor i alle rollerne. Christian Damsgaard er vidunderlig som den magtliderlige, men ikke altid for kløgtige Prins John, og ikke mindst som den gæve Lille John.
Manuskriptet står duoen Vase & Fuglsang for i år. De fortsætter traditionen med, at konverterer en kendt, klassisk historie, så vi får historien både (van)vittig og gennemført på en ny måde. Alt er timet og tilrettelagt. Vi får både den klassiske historie om Robin Hood, men der er også en række afstikkere og stikpiller til verden af i dag. Målet med omfordeleringspolitikken må da være at udvikle et Well Fair-system eller… Joy-Maria Frederiksen står igen i år for iscenesættelsen, som lykkes til perfektion.
Musikken står Lars Fjeldmose også igen for. Han sidder i sit lille tårn ved siden af scenen og akkompagnerer handlingen til perfektion, uanset om vi får en ny version af et kendt nummer, eller hvor han selv får lov at slå sig løs.
Scenen er ikke stor, men som – lige så – vanligt udnytter Kirsten Brinks scenografi den ganske godt. Ved få greb kan hele scenen skifte, og hendes kostumer passer perfekt til historien.
Tag derfor trygt til Holbæk og oplev Robin Hood – langt ude at skyde! og få både et godt grin, men også et par livskloge ord med hjem. Lad os håbe, at traditionen med sommerteater i museumsgården i Holbæk fortsætter mange år endnu. Jeg glæder mig i hvert fald til næste år, hvor det er eventyret om Aladdin, der tages under behandling.
Sjællands Teater
Holbæk Museumsgård, Klosterstræde 16, 4300 Holbæk
Spilleperiode: 7. august-1. september 2024
Set den 11. august 2024
Fotos: Mie Neel
Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:
Medvirkende: Brian Kristensen, Christian Damsgaard, Maria la Cour og Bente Eskesen
Ensemble: Christoffer Velman Andersen*, Chris Kyle Houston*, Caroline Hougaard Qvist*, Birk Hørbæk Sjelborg*, Amanda Lili Ejlertsen* og Nanna Langtved (*Holbæk Drama College)
Manuskript: Vase & Fuglsang
Instruktør: Joy-Maria Frederiksen
Scenograf: Kirsten Brink
Komponist/arrangør: Lars Fjeldmose
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod
Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod