Anmeldelse: Rock of Ages, Musicaliber

Anmeldelse: Rock of Ages, Musicaliber

Af Tanja Bech Hansen

Der er store følelser i spil, når den legendariske rock-bar, The Bourbon Room i Musicalibers Rock of Ages slår dørene op til et brag af en fest. Her arbejder blandt andet den unge musiker, Drew Boley (spillet af Oliver Rømer), hvis store drøm er at blive den største inden for rockens verden. Han kommer på dybt vand, da han møder den smukke unge Sherrie Christian (spillet af Julie V. Pedersen), hvis store drøm er at blive skuespiller.

De to har et godt øje til hinanden, men det er ikke nemt at finde fodfæste i det hurtige rockmiljø, hvor udfordringerne står i kø for de to ildsjæle. På trods af de enorme udfordringer, skal der meget til for at slå de håbefulde hovedpersoner ud af kurs, men passer den store kærlighed overhovedet ind i det hårde rockmiljø?

Som publikum bliver man overvældet af vidunderlig musik sunget af unge talenter, på en måde som aldrig er hørt før. Det er tydeligt at mærke, skuespillerne i denne forestilling ikke blot synger sangene, fordi det står i manuskriptet, men fordi den musik lever og trives i dem. Det er netop derfor, at man som publikum ikke kan undgå at blive rørt og revet med af stemningen.

Rockgenren er ofte ganske provokerende og spiller på store følelser, hvilket instruktør Kim Brandt virkeligt har taget til sig. Ungdommens oprør og forsøget på at finde sig selv, kommer meget tydeligt til udtryk gennem morsomme men også kraftfulde replikker, som kompenserer utroligt fint til rockverdenens vildskab og vanvid.

Særligt den lettere bramfrie og talentfulde Lonny Barnett (spillet af Jonas Ø. Pedersen) agerer som en fortæller gennem stykket, og har en helt særlig forbindelse med publikum, hvilket er med til at løfte stykket til et helt nyt niveau og holde det høje tempo gennem hele forestillingen.

Scenografien af Heine Knudsen er særligt interessant. Spillestedet er ganske intimt, så det er begrænset hvor meget sceneplads, der er at gøre godt med. Dette løses dog ved at lave flere etager, så skuespillerne kan være på flere niveauer. På trods af den sparsomme plads, er der alligevel truffet et modigt valg om at lade bandet stå centralt placeret og dermed lade dem være en inkorporeret del af forestillingen, hvilket er ganske genialt og helt perfekt i en forestilling, hvor musikken netop er i fokus.

Samlet set er det utroligt inspirerende at så unge individer kan gå sammen og performe så kraftfuld en oplevelse, at samtlige fra publikum kan gå ud fra salen med hænderne højt løftet over hovedet.

Musicalibers Rock of Ages er bestemt et besøg værd, hvis man leder efter god musik som er veludført at talentfulde personer og samtidig higer efter en ungdommelig og sjov teateroplevelse. Det er i sandhed en hyldest til den hårde og herlige rockverden, moderniseret på en fræk, rå og ikke mindst vidunderligt provokerende måde.

Musicaliber

Det Hem’lige teater, Kjellerupsgade 20 9000 Aalborg

Spilleperiode: 25. februar-11. marts 2023  

Set den 25. februar 2023

Fotos: Bjarke Bredow

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:  

https://www.musicaliber.dk/rockofages

Medvirkende: Oliver Rømer, Julie V. Pedersen, Jonas Ø. Pedersen, Steffen H. Hansen, Laura M. Lauritsen, Kristian Svendsen, Jakob M. Hansen, Liv Grønhøj, Emil T. Christensen med flere

Dramatiker: Chris D’arienzo

Bearbejdelse og iscenesætter: Kim Brandt

Scenograf: Heine Knudsen

Varighed: Ca. 2,5 time inkl. en pause

Følg os på Facebook: 
https://www.facebook.com/ungtteaterblod 

Følg os på Instagram: 
@ungt_teaterblod 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *