Anmeldelse: De tre musketerer, Herlev Revy og Teater

Anmeldelse: De tre musketerer, Herlev Revy og Teater

Af Julie Vad Birkholm Madsen

 

”En for alle og alle for en!”

Tag med når Herlev Revy og Teater sender D’Artagnan ud i verden, hvor hans drømme ikke står mål med virkeligheden. Hans helte er fordrukne, Kongen fatter ikke, hvad der sker omkring ham, dronningen går i seng med fjenden, og kardinalen tager magten uden større udfordringer. De tre musketerer af brødrene Price er en velskrevet komedie om magthavere, som sidder på pinden for egen skyld og ikke for folkets. En komedie, hvor heltene må mindes om det gode, de engang kæmpede for, og hvor grin og kærlighed er vejen frem.

Stykket leverer musik i topklasse, og det er ikke bare den klassisk musicalstil, men en blanding af en lang række stilarter med alt fra revy, vals, tango, rock og blues, som sætter både musikere og sangere på prøve, men som leveres absolut fantastisk. Jeg sad selv og ønskede, at de bare ville synge alle sange igen.

Ensemblet består af mange fantastiske stemmer, men desværre kunne disse ikke altid høres over musikken, så dele af de klogt skrevne sangtekster går tabt, hvilket er ærgerligt. For det er den velskrevne dialog og sangtekst, som stykket især fremhæver sig på.

Scenografien var meget simpel med kun et par stole og borde der flyttes ind og ud, hvilket lader rum til, at skuespillerne skal fylde scenen ud. Dette blev gjort ved at have mange dansere på scenen under de fleste scener. Fægtescenerne er godt sammensatte og inklusionen af slowmotion og ”stop”, hvor halvdelen af scenen fryser, mens kampen fortsætter hos andre, fungere virkelig godt, så her er koreograf Merete Dam lykkes godt med opsætningen.

D3M HRoT 2018_web

Som komedie leverer stykket referencer fra alt fra DSB og Inger Støjberg til socialdemokrater, og hvad der sker med heltene, hvis vi går efter ”…og de levede lykkeligt”. De bliver passet godt ind i handlingen fra det gamle Paris, og publikum responderede med latteren på alle de rigtige steder.

Historien om De tre musketerer er blevet filmatiseret et utal af gange, hvilket gør historien meget kendt. Derfor føltes det lidt unødvendigt, at castet i så stor grad, som de gjorde, indsatte kommentatorerne fra ensemblet, som skulle sætte scenen, inden den gik i gang. Nogle af disse formår de at levere meget komisk, som f.eks. under kårefægtningen, som de behandler, som var det et hestevæddeløb. Men i længden føltes de mere som unødige forlængelser.

Skuespillet er overordnet fornemt. Et par skuespilpræstationer fortjener at blive fremhævet. Emil Steen Mikkelsen som spiller D’Artagnan leverede både den uskyldige tro på det gode i verden, den komisk tilgang og kampgejsten, som kan rive ”De tre musketerer” ud af deres pension, og eminente vokaler i alle sangene.

Hans uskyld modspilles godt af alle tre musketerer i skikkelse af Michael Gade Thomsen, Aron Dennis Krohn og Peter Bugge. David Lakshøj-Hansen gav os en meget overbevisende skurk, og han fik skældt ud på publikum, da vi ikke lod ham synge færdig for klapsalver. Hans præstation er godt hjulpet på vej af Thomas Graff Thøger som Rochfort. Disse to har et helt igennem fantastisk spil på scenen sammen med Michelle Groth som Milady de Winter.

 

Herlev Revy og Teater

Herlev Teaterbio, Herlev Bygade 30, 2730 Herlev

Spilleperiode: 7.-16. juni 2018

Set den 8. juni 2018

Foto: Herlev Revy og Teater

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.herlevrevyogteater.dk/ og https://www.place2book.com/da/19608/list/EM5115

Medvirkende: David Lakshøj-Hansen, Emil Steen Mikkelsen, Michael Gade Thomsen, Aron Dennis Krohn, Peter Bugge, Thomas Graff Thøger, Michelle Groth m.fl.

Instruktør: Rasmus Albeck

Koreograf: Merete Dam

Korleder: Ditte Meisler

Kapelmester: Jonas Hinze

Varighed: Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

One thought on “Anmeldelse: De tre musketerer, Herlev Revy og Teater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *