Anmeldelse: Vinger, Teater Grob (Teater Grob og Johns Teater)

Anmeldelse: Vinger, Teater Grob (Teater Grob og Johns Teater)

Af Sidsel Stoustrup

 

’Vinger’ er en historie om, hvordan det er at leve i et hvidt land. Forestillingen tilegner sig et publikum, som ønsker en god historie og et godt grin.

En af scenens mange døre åbner sig og ind kommer vores ene mandlige hovedperson: En excentrisk homoseksuel dansker, med en mellemøstlig/sydamerikansk baggrund og med et idealistisk ønske om at ændre verden. Dette bliver kickstarten til en fortælling om fire personers skæbner og deres forsøg med at passe ind i et ”hvidt” Danmark; fortalt i hverdagsbilleder.

Vinger foto1

I ’Vinger’ bliver hverdagshistorien brudt af teoretiske monologer, om blandt andet Edward Said og Bell Hooks teorier – videnskabelige teorier om kulturer og racer, som prøver at ændre samfundet. Som publikum kan jeg godt lide, at historien bliver brudt op og gjort seriøs med disse monologer. Men fordi hverdagshistorien er meget let fortalt, er det svært for mig at skifte over og følge med, når de svært faglige teorier bliver redegjort for. Personligt har jeg tidligere beskæftiget mig med disse teorier, men alligevel lykkedes det mig ikke at følge med, hvilket gør, at jeg føler at jeg misser en del af teaterstykkets budskab.

Når det er sagt er det dog rart med en teaterforestilling, hvor historien er ligetil og fortalt i et let og legende sprog. Jeg bliver underholdt af de karikerede personligheder, som tydeligt illustrerer hvordan vi alle er forskellige og ens på samme tid.

Vinger foto2

’Vinger’ er en charmerende historie om hverdagslivet, hvor vi føler empati med personerne og deres skæbne samtidig med, at vi griner over deres karikerede personligheder. Forestillingen er fyldt med energi og har nogle gange et revy-agtigt præg, som gør den svært underholdende. Personligt ville jeg gerne blive lidt mere følelsesmæssigt påvirket, men der er ingen tvivl om, at ’Vinger’ alligevel formår at være debatskabende.

Endnu en gang er det lykkedes Teater Grob – her i samarbejde med Teater John – at sætte deres præg på kulturdebatten i en nærværende teaterforestilling af blandt andre Joan Rang Christensen (manuskript).

 

 

 

Af Teater Grob og Teater John

Spiller på Teater Grob, Nørrebrogade 37, 2200 København N

Spilleperiode: 20. august-12. september 2016

Set den 20. august 2016

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.grob.dk/forestilling/vinger/

 

 

 

Følg os på Facebook:

https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *