Teaterblik: Koncert med Operaakademiet, Det Kongelige Teater

Teaterblik: Koncert med Operaakademiet, Det Kongelige Teater

Af Christian Skovgaard Hansen

Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samarbejder om to operauddannelser gennem Operaakademiet. Herigennem udbyder de en 2 årig kandidatuddannelse med specialisering i opera samt en overbygning i form af deres 2 årige solistklasse med opera på højeste niveau i form af deres ”Young Artist Programme”.

Hvert forår er der sædvanligvis mulighed for at opleve Operaakademiets talentfulde sangere til koncerter på Det Kongelige Teaters Gamle Scene sammen med de musikstuderende fra konservatoriet. Dette forår er ingen undtagelse.

Unge talenter og morgendagens stjerner står derved både på scenen som unge sangsolister, og de er også i orkestergraven som de unge symfonikere under ledelse af dirigent Giordano Bellincampi. De spillede fantastisk godt, og det er imponerende, hvor godt de klarede sig gennem det forskelligartede program.

Koncerten præsenteres af tidligere operasanger og leder af Operaakademiet Anne Margrethe Dahl, og de er iscenesat af teaterchef Kasper Holten. De har udvalgt et varieret, underholdende og indsigtsfuldt udvalg af arier og ensembler fra både kendte og mindre kendte operaer. Tak for at give et indblik i de mindre kendte operaer også. Operastykkerne var heldigvis også tekstet, så de mindre sprogkyndige også kunne følge med i hele handlingen.

Koncerterne serverer et bredt potpourri fra operaens mangesidede verden, og de viser os, hvad operaen virkelig kan. De viser os samtidig, at der stadig er liv i både operaen og den klassiske musik i dag, så der er håb for, at de vil bestå mange år frem. Fantastisk!

Opera og klassik musik kræver mere end, man måske lige tror. Som Kasper Holten siger, så er det ikke nok at synge godt. Det skal også ske med sjæl og med publikum, og det må man sige sker her. Hele den lange liste af unge sangere og den endnu længere liste over orkestret fortjener derfor stor ros. Det bliver spændende at opleve operasangerne og musikerne under uddannelse prøve kræfter med det store repertoire.

Det Kongelige Teater, Gamle Scene, Kongens Nytorv, København K

Spilleperiode: 7. april 2024

Set den 6.-7. april 2024

Foto: Det Kongelige Teater

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20232024/opera/koncert-med-operaakademiet?section=top

Medvirkende: Studerende ved Operaakademiet og Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Symfoniorkester

Dirigent: Giordano Bellincampi

Iscenesættelse: Kasper Holten

Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:
@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *