Teaterblik: Pressemøde om Nøddeknækkeren i Tivoli

Teaterblik: Pressemøde om Nøddeknækkeren i Tivoli

Af Henriette Devantier

 

Tivoli inviterede til pressemøde i forbindelse med deres genopsætning af balletten Nøddeknækkeren, der har premiere den 23. november i år. Til stede ved pressemødet var blandt andet Peter Bo Bendixen, der er daglig leder af Tivoli Ballet Teater og Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, som står bag forestillingens scenografi og kostumer.

Denne juleklassiker udspiller sig juleaften i 1870’erne et sted i København. Den unge pige Clara er fuld af forventninger til aftenen. Blandt aftenens gæster er Claras familie, forfatteren H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivolis direktør Bernhard Olsen. Alle har gaver med til Clara. Efter en begivenhedsrig aften falder Clara i søvn og falder ind i drømmenes land, Tivoli. Gennem storm og sne, kommer de frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommervarm eventyrhave fuld med dans og musik anført af karaktererne vi alle kender; Harlekin, Columbine og Pjerrot.

Det hele bygger på E.T.A. Hoffmanns klassiske julefortælling. Trin og klæder bliver i balletten akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil, som hver spilleaften vil fylde Koncertsalen med Tjajkovskijs musik.

Ungt Teaterblod blev sammen med anden presse taget med til første officielle prøvedag på forestillingen, hvor der blev vist et uddrag fra balletten. Vi fik lov at overvære et gennemløb af snescenen – et lille smugkig, der viste hvor dygtig og harmonisk en koreograf, Peter Bo Bendixen er. Også Dronningens flotte, omfattende arbejde blev vist frem. Nogle af forestillingens kostumer prydede baggrunden til pressemødet – også Columbinekostumet, som Dronningen fortalte, var en af hendes personlige favoritter.

Efter balletten var der mulighed for at stille Peter Bo Bendixen og Majestæten spørgsmål, og den mulighed benyttede jeg til at spørge Dronningen om, hvad hun mener, at netop Nøddeknækkeren kan give den unge generation.

Hertil svarede hun: ”Nøddeknækkeren er en ballet for alle generationer, og som kan gå i arv mellem disse. Det er en oplevelse jeg ønsker, hele familien kan opleve sammen. Og så er der desuden så mange eventyrlige elementer med; Den fantastiske musik og stemning, håber jeg vil ramme publikum – også de unge.”

Dronningen har lagt et stort arbejde i forestillingens scenografi og kostumer, der er præget af mange flotte farver og kontraster. Både Peter Bo Bendixen og Dronningen fortæller, at der vil komme lidt ændringer, eller forbedringer, som de kalder dem i denne fjerde opsætning af Nøddeknækkeren Tivoli. For som Dronningen så fint sagde det: ”Tivoli bliver aldrig færdig.”

Vi glæder os til repremieren på Nøddeknækkeren! Du vil kunne læse vores anmeldelse af forestillingen her på siden umiddelbart herefter.

Se mere om Nøddeknækkeren på Tivolis hjemmeside:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2018/noeddeknaekkeren

 

Fotos: Victoria MacCormac

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *