Anmeldelse: Ganløse Revyen 2023, Ganløse Kro (Ganløse Revyen)

Anmeldelse: Ganløse Revyen 2023, Ganløse Kro (Ganløse Revyen)

Af Christian Skovgaard Hansen

Stemningen er hyggelig, kroparret er gæstfrie, og man spiser godt på Ganløse Kro. Maden til premieren på årets Ganløse Revyen er specielt god, men den “daglige” menu inden forestillingen skulle bestemt heller ikke fejle noget. Og maden er det bedste ved årets forestilling, hvor revyen desværre ikke er særlig god.

Revyens svageste led er teksterne. En stor del af dem er på det jævne, mens nogle af dem direkte er slemme, og enkelte endda næsten er tåkrummende. En del af numrene mangler også det aktuelle, satiriske bid og timing, som kendetegner et godt revynummer.

Det gør også, at de medvirkende har overordentligt svært ved at gøre det meget bedre, da materialet for deres præstationer ganske enkelt ikke er til stedet. De fleste tekster mangler dén der pointe, og en del af dem virker ufærdige. Kim Brandts udvælgelse, sammensætning og iscenesættelse af årets revy lader derfor meget tilbage. 

Holdet gør det egentlig ganske fint, om end der også her er noget svingende kvalitet. En del steder synes de at overspille for at kompensere for den dårlige tekst, hvilket mest af alt gør det dobbelt-skidt. Vi starter egentlig fint ud med Sune Vibæk Svanekiers åbningsnummer ”Hist hvor vejen…” for, hvor vejen står en bugt, ligger der nemlig en kro så smukt. En kro, hvortil det ofte er værd at tage på revyudflygt. Men herefter er det som om, at krorevyens nære “poesi” forsvinder, og det hele flyver næsten hen over hovederne på os.

Bedst står Mikkel Moltke Hvilsom, som gør det fint i Leif Maiboms tekst om den moderne mand, om alfahannen, herunder hvilke krav vi egentlig stiller til ham, alt imens han måske ikke selv har let ved at leve op til det. Han leverer en egentlig en ganske habil præstation, og med de rette tekster er der et fint revypotentiale i ham.

Cecilie Thiim leverer i Mads Æbeløe Nielsens ”Mit simple ønske” et fint portræt af den unge kvinde, der vil have have succes og rigdom, men uden at løfte en finger – udover at være lidt influencer! Det er måske ikke et så simpelt ønske endda… Til gengæld burde hende og Kikis leg med ord og riskiks ikke have fundet vej til scenen.

Kim Brandt er kær i Daniel Lassens ”Undskyld” som Ole Lukøje, som har sine kvaler, så han må se sig om efter et nyt job, og hans schlægersanger med de vuggende hofter har lidt morskab over sig, men helt morsomt eller rammende bliver det aldrig.

Til gengæld er det ikke Kiki Brandts aften (eller revy). Hun har tidligere vist os, at hun faktisk kan synge og spille. Det kom bare aldrig rigtig udover scenekanten denne aften. Hendes “Brudens tale” bliver aldrig rigtig morsom, og teksten er mest af alt pinlig. Endnu værre er dog hendes egen “Hyldest til lysthuset”, som nok er revyens lavpunkt. Den stikker ud uden nogen egentlig retning, og den bliver alt, alt for latrinær og bøvet. Hendes portræt af Mette F. er også en smule bedaget – hvilket nok her mest skyldes teksten.

De to akters afslutningsnumre fungerer næsten bedst. Første akt afsluttes med en hyldest til den nytilflyttede stjerne Jan Linnebjerg (Pyrus), mens anden akt afsluttes med et fint potpourri af Shu-bi-dua-numrene. Sidstnævnte er måske ikke helt skarpt sammensat, men det viser os i hvert fald Shu’bernes fine tekster, som rummer meget mere end sjov og spas, og en god musikalitet. 

Musikken af Mads Strandgaard og Josef Aarskov fejler ikke noget, og det er noget af det mest velspillende – både i direkte og overført betydning – ved selve revyen.

Årets Ganløse Revyen er derfor en noget tam kvalitet. Æv! Maden før revyen er god, men det samme kan man desværre ikke sige som årets revy, som nok ikke for nogen stor plads i hukommelsen.

Ganløse Revyen

Ganløse Kro, Bygaden 30, 3660 Stenløse

Spilleperiode: 11. juni-24. august 2023

Set den 11. juni 2023

Foto: Ganløse Revyen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Cecilie Thiim, Kiki Brandt, Mikkel Moltke Hvilsom og Kim Brandt

Tekst og musik: Susanne Vibæk Svanekier, Mads Strandgaard, Sune Gylling Æbelø, Thomas Feveile, Morten Holm-Nielsen, Kenneth Sichlau, Martin Ahlehuus, Mads Æbeløe Nielsen, Davis Friedman, Daniel Lassen og Bjarke Atterdag, Tina Vejby Kristensen, Jan Erik Elgaard, Søren Anker Madsen, Flemming Bang, Esben Thayssen Nissen, Lars Fjeldsmose, Leif Maibom, Kiki Brandt, Frederik Karstrøm, Kristian Jensen, Rasmus Breuning og Shu-Bi-Dua

Instruktion: Kim Brandt

Koreografi: Elise Ruusunen

Scenografi: Jim Thompson

Kostumer: Anette Oxenbøl

Kapelmester: Mads Strandgaard

Musiker: Josef Aarskov
Varighed: Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *