Anmeldelse: Græsted Revyen 2023 – Aldrig set før, Græsted Kro (Græsted Revyen)

Anmeldelse: Græsted Revyen 2023 – Aldrig set før, Græsted Kro (Græsted Revyen)

Af Christian Skovgaard Hansen

Revyen er tilbage på Græsted Kro. Årets Græsted Revyen 2023 har undertitlen ”Aldrig set før”, hvilket nok er en tilsnigelse. Det gør dog ikke noget, for årets revy er alligevel seværdig, og morskaben, hyggen og den gode og til tider nærmest løsslupne stemning samt ikke mindst den gode mad før forestillingen er på plads igen.

Den faste ankermand og krofatter René Richardt åbner revyen sammen med revyens nye mand Farshad Kholgi. I et højt og spændstigt tempo får vi som perler på en snor mere eller mindre gode vittigheder kombineret med kommentarer på året, der er gået. Her får Irma, A, frihedskampen i Iran og Lizette Risgaard et par fine kommentarer. De to herrer får dog ikke scenen alene. Straks herefter entrerer Sofie Stougaard scenen som en anden primadonna i et vittigt og ikke mindst underholdende onewomanshow med tekst af Carl-Erik Sørensen – for hun er jo lige her! Holdet er nu fuldtalligt sat, og revyen kan for alvor begynde.

Farshad Kholgi udfolder igen sin kunnen ud i accenter, skæve karakterer og ikke mindst sort humor. Tit og ofte har de været let til det overdrevne, men i år her i Græsted lykkedes de faktisk ganske glimrende og uden at blive alt for overgearede. Han er morsom som både den sorte Harlem-prædikant, der kan kurere alt og intet, og som indisk læge, der som middel mod vinterdepression råder folk til at få et kæledyr.

Kholgi er egentlig bedst, når han gearer lidt ned og spiller ”normale” roller, hvilket der heldigvis også er blevet plads til her. Han leverer blandt andet et fint samspil med René Richardt i Vase og Fuglsangs nummer ”Hos doktoren”, hvor der kløgtigt sættes fokus på SVM-regeringens ”sygdomme”.

Som modstykke hertil er René Richardt mere eftertænksomme og stille. Han leverer en fin og tænksom rolle i ”Ingen gebyrer”, som nøgternt er skrevet af Vase og Fuglsang og baseret på Peter Bellis ”Ingen regning”. Bankerne spiddes, alt imens vi spekulerer på, hvem der egentlig skummer fløden, og om bankrådgiveren uddannes til at hjælpe kunderne, eller om de nærmere lærer at malke kunderne mest muligt. Anderledes absurd er han i hans eget nummer ”Opp APP”, hvor han ved hjælp af en app forsøger sig med at fjerne blindtarmen på sig. Udover det groteske og humoristiske er de også et indspark i debatten om et presset sundhedsvæsen.

Sofie Stougaard er morsom i Leif Maiboms ”Brudens tale”, hvor hun til gud ved hvilket-nummer bryllup er den noget berusede brud, der holder en aparte og pinlig ”fest”tale, hvor ægteskabet som konstruktion og ikke mindst de tidligere ægtemænd og deres ”problemer” italesættes. Hun er også glimrende i nummeret ”Vi skal alle sammen være her”, hvor vi netop oplever, at dem, der mener det, måske samtidig er de værste til at efterleve det!

Hele holdet spiller samtidig fint sammen i ensemblenumrene. I ”Kender du typen” får krigen i Ukraine og Putin et par ord med på vejen, og afslutningsnummeret sangpotpourriet ”Blues Brothers” viser de alle tre deres fine sangstemmer.

Allerbedst er de dog alle tre i det nok lange, men ikke for lange nummer ”Stuegang” af Carl-Erik Sørensen. Det ender også med at være hele revyens bedste nummer. På mest absurde, men samtidig hyleskægge facon blandes mucialgenren – og det at alt åbenbart kan sættes op som musical for tiden – med debatten om sundhedssektoren, hvor der her også sættes fokus på supersygehusene, som ikke altid er så meget ”super” endda. Idealisme og virkelighed mødes; hvad mon der vinder kampen. Alt imens patienter lades i stikke og venter og venter, lægerne bijobber og sygeplejersken er ved at gå til, krydres det hele ganske morsom med en række gakkede omskrivninger af kendte musicalfrekvenser. Uden at afsløre for meget, kan jeg sige, at ”Evita” aldrig rigtig bliver det samme igen…

Vi får derfor både det pjankede og det alvorlige og både det tilbageskuende og det fremadskuende. Det hele serveres i en fin vekslen og balance, og det det er fikst iscenesat af Gordon Kennedy.

Årets Græsted Revyen 2023 er samlet en hyggelig og underholdende revy, og sammen med den gode buffet før forestillingen er bunden lagt for en festlig aften. Krorevyen og dens særlige stemning kan stadig noget.

Græsted Revyen

Græsted Kro, Græsted Hovedgade 5, 3230 Græsted

Spilleperiode: 9. juni-29. september 2023

Set den 9. juni 2023

Foto: Græsted Revyen

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Sofie Stougaard, Farshad Kholghi og René Richardt

Tekst og musik: Revyholdet, Carl-Erik Sørensen, Henrik Schrøder, Lukas Birch, Vase & Fuglsang, René Richardt, Farshad Kholghi, Martin Ahlehus, Gordon Kennedy, Torbjørn Rafn, Sofie Stougaard, Leif Maibom m.fl.

Instrukton: Gordon Kennedy

Scenografi: Vibe Pock-Steen

Koreografi: Michael Olesen

Kostumer: Laila Drisgaard

Kapelmester: Henrik Schrøder

Late Night Orchestra: Tom Kristiansen og Flemming Bosse

Lys og lyd: Jørn Thostrup, Thomas Ploug og Ricky Christiansen

Varighed: Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *