Anmeldelse: Revyperler 2023, Harmonien (Revyperler)

Anmeldelse: Revyperler 2023, Harmonien (Revyperler)

Af Christian Skovgaard Hansen

En lille uge efter premieren satte jeg kursen mod Rødvig for at se årets Revyperler 2023. På vej sydpå bliver jeg dog gjort opmærksom på, at revyens mangeårige kunstneriske leder og medvirkende Max Hansen er blevet skiftet ud af det unge revytalent Lukas Birch, som på kun et døgns tid har måttet springe til og lære revyen. Selvom han har været instruktørkonsulent på revyen, og selvom han selv har skrevet en del af numrene, er det stadig en vild præstation.

Idéen og konceptet med Revyperler er at lade ældre (af varierende alder!) revynumre, som stadig kan sige os noget, få en renæssance og genopstå på scenen igen. I år er det suppleret af ældre numre, men som i nyere tid har fået en anden og opdateret tekst, så de nu også er blevet deres egne perler. Flemming Jensen og Lukas Birch er storleverandører til årets revy, da de tilsammen står for godt 65 % af revyens numre. 

Max Hansens udvælgelse og iscenesættelse er fin og nænsom med respekt for oplægget og genren. Revyen har en fin vekslen mellem satire og alvor og mellem de politiske svirp, de morsomme sketches, store sangnumre og fine solonumre. Max Hansen lagt bolcherne an på en velrettelagt snor. Musikken leverer Jan Overgaard og hans trio swingende, levende og med sikker hånd, selvom de et ”knap så” big band.

Hele holdet leverer fine præstationer. Det kan næsten mærkes, at der er skiftet ud på en central plads. Lukas Birch leverer en ganske habil præstation, hvor han behændigt glider ind i revyens sammensætning med en skøn munterhed. Det er godt gået og hjulpet igennem af hele holdet.

Revydebutanten Fie Alberte Damsgaard-Lauritzen leverer en fin præstation som både sanger og performer, når hun slutter første akt med Lukas Birchs nummer ”Ikke noget solonummer”, hvilket jo viser sig at være en sandhed med nogen modifikationer! Hendes samspil med Flemming Jensen i både hans butikssketch og ditto ”Nyvalgt – tja bum” fungerer godt, og sidstnævnte giver vores politikere, der ikke kan tale uden først at konsultere en spindoktor og alligevel taler ”uld i mund” et klask.

Anne Karin Broberg leverer nogle stærke soli og stilsikre karakterer. Hun er spiddende skarp i Rasmus Krogsgaard opdatering i ”Det var på en bagperron”, hvor hun nu ikke helt ung længere sammen med sin ældre søn møder op til Jacobsens begravelse, hvor hun finder ud af, at hun ikke er den eneste, som han har bedraget. Hun forstår også at lægge både ansigt og stemme vel til rette i ”Samtykkets vej” alt imens hun tørt guider os gennem ekskovsakten fortalt ved hjælp af vejskilte. Skarp er hun også, når hun sætter ord på forholdet mellem kvinder og mænd.

Flemming Jensen er hyggelig som revyens grand old man. Han har nu sit hyr med ballonerne, bollerne og den varme kakao, som er tilovers, da han ikke har helt styr på barnebarnet Karlas fødselsdag. Han er overbevisende og skræmmende præcis som spindoktor og skøn som forvirret og glemsom formand i ”OMDH”.

Ikke alt er dog spøg og skæmt. Flemming Jensen leverer et nænsomt og fint hyldestnummer til Jesper Klein, hvis motto “Intet uden mildhed” vi kan og bør tage med os ud af salen og efterleve. Revyen leverer også et fint hyldestnummer til Dario Campeotto.

Det politiske landskab får et par klask, og aktuelle emner som St. Bededag og Irma får også et par kommentarer med – begge dele i fine ensemblenumre. Og så har man formentlig ikke set yndigere Irma-piger end i Rødvig!

Årets Revyperler 2023 klarer sig derfor fint, og det bliver en både velspillet og ikke mindst velsammensat revy, som både har bid og lune. Den hylder revytraditionen, men den viser os også, at revyen også skuer fremad. Man går derfor fra Harmonien både glad og opløftet efter en dejlig aften.

Revyperler

Harmonien, Rødvig Hovedgade 2, 4673 Rødvig Stevns

Spilleperiode: 9. juni-29. juli 2023

Set den 15. juni 2023

Foto: Revyperler

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Anne Karin Broberg, Fie Alberte Damsgaard-Lauritsen, Lukas Birch (erstatter Max Hansen) og Flemming Jensen

Tekst og musik: Jan Overgaard, Flemming Jensen, Irving Berlin, Cille Kamhus, Lukas Birch, Thomas Pakula, Rasmus Krogsgaard, Aage Stentoft, Sven Gyldmark, Dave Lee, Vase & Fuglsang, Bifrost/Tom Lundén, Bjarne Cæsar Rasmussen, Juan Carlos Calderón, Harry Woods, Frederic Loewe, Elton John, Morten Wedendahl, Gershon Kingsley, Epe, P. Sørensen, Amdi Riis m.fl.

Instruktion: Max Hansen

Instruktørkonsulent: Lukas Birch

Scenografi: Morten Jørgensen

Koreografi: Tanja Foss Jojo og Fie Alberte Damsgaard-Lauritsen

Kapelmester: Jan Overgaard

Varighed: Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *