Anmedelse: Snefald, Aalborg Teater

Anmedelse: Snefald, Aalborg Teater

Af Christian Skovgaard Hansen

Familiejuleforestillingen Snefald, som sidste år spillede på Odense Teater, er i år opsat på Aalborg Teater i en ny version. Forestillingen bygger på tv-julekalenderen af samme navn.

Snefald er julemanden Julius’ rige, hvorfra han holder styr på børns juleønsker og julefantasien og – magien. Langt væk fra Snefald, i VU (Verden Udenfor), bor den forældreløse niårige Selma, hvis højeste juleønske er at få en rigtig familie. Hun er i pleje hos den grå og lidt tilknappede Ruth, der hverken er ekspert på børn eller julen. Selma skulle bare være der i kort tid, indtil man fandt en plejefamilie til hende – men indtil nu har hun været hos Ruth i seks år.

Den 1. december skriver Selma sit juleønske i et brev til julemanden og bliver på magisk vis ført til Snefald. Almindelige mennesker kan ellers slet ikke finde vej til Snefald, men måske er Selma i virkeligheden ikke spor almindelig? Og måske er alt i Snefald ikke helt, som det burde være? Selma har ikke været længe i Snefald, før Julius forsvinder, og onde kræfter i stedet forsøger at overtage magten. Mørket og mismodet spreder sig, og hvis ikke Selma og hendes nye venner i Snefald finder Julius, forsvinder juleglæden for altid, og selve juleaften er i fare…!

Både de medvirkende og scenen er også denne gang fornemt klædt i scenografien af Krogh & Bjørnvad. Scenen skifter let, og kæmpemæssige hvid snefnug bidrager til vinter- og julestemningen i Snefald. Det visuelle rammer plet, og uanset om vi er i de eftertænksomme, de humoristiske eller de mørke scener, går scenografi og lys op i en større enhed.

Selma spilles denne aften af Emilie Groth (ellers af Line Nørholt). Hun er både sød, eftertænksom og bestemt, men desværre dog også en anelse anonymt, hvor vi ikke helt kommer ind under personen. Kathrine Høj Andersens plejemor Ruth er banal og her lidt for rørstrømt. Vi kommer aldrig helt tæt på Ruths tanker og ikke mindst forvandling fra den lettere grå og tilknappede dame til den varme dame, hvor der inderst inde alligevel banker et varmt hjerte. Jørgen W. Larsen er en veloplagt julemand, og Ferdinand Falsen Hiis er en både grum, men også skrøbelig som Winter, der forsøger at overtage magten og julen.

Forestillingens øvrige mindre roller liver til også godt op, hvor Thomas Kristian Bek, Evrim Benli, Østen Borre Simonsen og Sebastian Henry Aagaard-Williams leverer solide præstationer, ligesom de medvirkende børn også gør det fint.

Hilde Hagerup og Hanne Hagerup har dramatiseret julekalenderen til scenen, og Synne Teksum og Marianne Sævig har bearbejdet den, mens Mia Lipschitz har iscenesat forestillingen i Aalborg. Hun er ikke sluppet helt så godt fra det, som kollegaerne Frede Gulbrandsen og Peter Friis i Odense. De har alle fået det væsentlige i historien frem, og handlingen rummer både alvor, humor og jul, og det hele passer perfekt til teaterversionen. Men i Aalborg Teaters version bliver den visse steder lidt vel lang i spyttet, og næsten 2,5 timer (inkl. pause) er lige lang tid nok for forestillingens primære publikum: Børnene.

Snefald er dog også her en charmerende juleforestilling, der udover en fin handling også giver både børn og voksne noget med hjem. Det bliver alligevel jul både i Snefald og i Verden Udenfor. Der er humor og juleri, men den viser os også, at man ved at stå sammen kan bekæmpe det onde, og at venskab, tilgivelse og hjertevarme også hører julen til.

Aalborg Teater, Store Scene, Jernbanegade 11, 9000 Aalborg

Spilleperiode: 21. november-23. december 2020

Set den 27. november 2020

Fotos: Allan Toft

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

Medvirkende: Line Nørholt, Jørgen W. Larsen, Kathrine Høj Andersen, Thomas Kristian Bek, Ferdinand Falsen Hiis, Østen Borre Simonsen, Marcus Gad Johansen, Steffen Berenthz Eriksen, Evrim Benli, Sebastian Henry Aagaard-Williams m.fl.

Dramatiseret til scenen: Hilde Hagerup og Hanne Hagerup

Bearbejdelse: Synne Teksum og Marianne Sævig

Instruktør: Mia Lipschitz

Scenografi og kostumer: Krogh & Bjørnvad

Koreograf: Esa Alanne

Videodesign: Signe Krogh

Oversættelse: Christina Wendelboe

Komponist: Henrik Skram

Kapelmester: Niels Søren Hansen

Stemmecoach: Erik Storm Lorentsen

Lysdesign: Mia Willett

Lyddesign: Aske Bergenhammer Hoeg

Varighed: Ca. 2 timer og 25 minutter inkl. pause

Baseret på NRKs julekalender Snøfall, produceret af NRK Super med manuskript af Klaus Hagerup, Hilde Hagerup, Hanne Hagerup og Synne Teksum. TV-instruktion af Synne Teksum. Musik af Henrik Skram. Dette er et officielt licensprodukt baseret på NRK’s julekalender SNØFALL, produceret af NRK Super.

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *