Anmeldelse, Accordion Stories, Tivoli

Anmeldelse, Accordion Stories, Tivoli

Af Amalie Sloth de Fine Licht

 

Det skal indledningsvis siges, at jeg ikke har en stor faglig viden om ballet, og jeg vil derfor i denne anmeldelse, udelukkende anmelde ud fra den oplevelse, som jeg fik af at se denne balletforestilling.

 

Accordion Stories

Rating: 5

Charmerende frontfigur og harmonikasymfonier gør ’Accordion Stories’ til en underholdende og sjov oplevelse. Temaet er kærlighed, som på den ene side viser sig at være så svært, men på den anden side samtidig så enkelt.

Tivoli-Accordion Stories-2209

Med klovneagtige grimasser og dramatiske bevægelser gør en fyr med bowlerhat og rød halsklud Pantomimeteatrets scene klar til dans. Ud på scenen danser herefter unge smukke balletdansere, alle sammen yndefulde og elegante, ud på scenen, i stor kontrast til den spøjse fyr med den røde halsklud. Han skiller sig ud med sin overdrevne mimik og gøglede trin.

Som klassens klovn har han svært ved at finde kærligheden, imens alle omkring ham finder sammen i par og danser romantiske duetter. Nogle af de andre dansere påbegynder en make-over af den stakkels outsider, men en af pigerne kan faktisk godt li’ ham som han er, og selvom han er tungnem, finder de sammen til sidst.

Til slut skubbes scenografien væk og scenen lukkes ned af selvsamme person som startede forestillingen – spilopmageren med den røde halsklud trækker i trådene, og vinker storsmilende farvel til publikum.

Tivoli-Accordion Stories-2212

Koreograf Tim Rushton er blevet inspireret af Jerome Robbins ballet ”The concert” fra 1956. Temaet er ”mødet imellem mennesker”, som vi jo alle ved, nogen gange går godt og andre gange går mindre godt.

Musikken er fra den nu opløste internationale harmonikagruppe Accordion Tribe, og danserne på scenen er fra henholdsvis Tivolis eget balletkompagni og BundesJugendBallett fra Hamburg.

Tivoli-Accordion Stories-2210

Her er det frontfiguren, danset af Robert Thomsen, og hans udkårende fra Tivoli Ballet Teater som klart tager opmærksomheden, og med skarpe mimiske evner, præcise trin og stor charme vandt mit hjerte.

 

Tivoli Ballet Teater og BundesJugendBallett

Pantomimeteatret, Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V

 Spilleperiode: 11.- august-8. september 2017

Desværre spiller de tre forestillinger i forlængelse af hinanden ikke længere, men ’Accordion Stories’ kan stadig ses fra indtil den 8. september på Pantomimeteatret i Tivoli.

Set den: 15. august 2017

Foto: Tivoli 

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.tivoli.dk/da/kultur+og+program/teater/2017/accordion+stories+2017

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *