Anmeldelse: Anders Matthesen – Shhh, Falconer Salen

Anmeldelse: Anders Matthesen – Shhh, Falconer Salen

Af Eva Gudmand

 

Hvis du går og undrer dig over, hvad der sker, hvis man lægger tandpasta under næsen, imens man sover – så skynd dig ind og se dette show!! Anders Matthesens sætter i ’Shhh’ spørgsmålstegn ved alt fra verdensfreden og miljøproblemer til, hvad der sker, hvis du tager tandpasta under næsen, mens du sover.

11._Fotograf_Claus_Peuckert_750_500

Det er svært at skrive om fred, når der ikke er fred til det”, siger Anders Matthesen. I larmen fra kirkeklokker, børn, balloner og sociale medier, er Matthesen endelig ude med dette nye show. Vi har ventet tre år på dette show, siden han var på showturne med ’Anders’, og det er dejligt, at han endelig er tilbage på scenen.

Publikum har ventet, og derfor bliver Matthesen på premieren modtaget med en stående klapsalve. Hvilket indikerer hans storslåede position inden for stand-up og alle de store forventninger, der er til det nye show.

2._Fotograf_Claus_Peuckert_333_500

Showet handler primært om støjen i hverdagen og målet om indre stilhed. Det er et yderst gennemarbejdet med intelligent humor, som vi alle kan relatere til. Det bliver tydeligt, at Matthesen er blevet far, da en stor del af showet omhandler børnene i hverdagen. Dog kommer han også ind på andre emner som definitionen på jordbær, hverdagens høfligheds konventioner, miljøet m.m.

Matthesen er med ’Shhh’ gået tilbage til det klassiske stand-up show og væk fra det mere teatralske, som man bl.a. husker fra ’Anden på Coke’. Scenen består af grå højhuse, som belyses forskelligt i takt med Matthesens jokes, hvilket er indrammet i en stor cirkel. Den minimalistiske sceneopsætning sætter virkelig Matthesen og hans jokes i fokus.

3._Fotograf_Claus_Peuckert_750_500

 

Blandt de mange jokes og seriøsiteten er der i showet masser af sort humor, med jokes ”lige til højre benet”. Matthesens formår dog at gøre det utrolig sjovt, og han kan bære at smide disse jokes – som ofte bliver sagt med et smil på læben, og han står ofte skraldgrinende tilbage. Matthesens egen glæde smittede af på mig, og jeg sad med et stort smil på læben under hele showet – selvom det på nogle punkter virker lidt let sluppet; man kunne godt have forventet lidt mere efter 3 års pause.

Forestillingen henvender sig til et bredt publikum, og jeg er sikker på, de fleste unge som gamle med trang til stand-up, vil finde dette show morsomt. Bag alle de mange jokes, gør Matthesen meget ud af, at få sit seriøse budskab frem om, at ”man må være stilhed”. Derfor slutter han showet af med stilhed inden ekstranummeret. Jeg kan ikke være mere enig i Matthesens budskab; vi glemmer at søge indad og finde stilheden, hvis vi dyrker den indre stilhed, kan vi finde os selv midt i støjen!

Jeg havde selv store forventninger til showet, da det er Anders Matthesen! Jeg sad hele tiden og ventede på noget større og mere overraskende. På trods af min forskrækkelse af konfettien til sidst i showet, synes jeg lige der manglede det sidste – hvilket gør, jeg giver denne fire bloddråber.

 

 

 

Anders Matthesen

Falconer Salen, Frederiksberg

Spiller indtil den 29. september i Falconer Salen, Frederiksberg, hvorefter showet drager på turné rundt til Århus, Albertslund, Aalborg, Herning, Odense og Esbjerg indtil 6. januar 2017

Set den 2. september 2016

Foto: Claus Peuckert

Lyst til at købe billet? Læs nærmere her:

http://www.anden.dk/Nyt-show og http://www.ticketmaster.dk/artist/anders-matthesen-billetter/873935

 

 

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *