Anmeldelse: Bornholms Sommerrevy 2021: Skov og ballede, Kyllingemoderen (Bornholms Sommerevy)

Anmeldelse: Bornholms Sommerrevy 2021: Skov og ballede, Kyllingemoderen (Bornholms Sommerevy)

Af Daniel Lassen og Christian Skovgaard Hansen

Bornholms Sommerrevy er tilbage i fuld vigør efter deres ufrivillige lukning i 2020 som følge af Corona-situationen. Revyen er til gengæld lige som den skal være i 2021 – gakket, gennemmusikalsk og med et stort lokalt touch.  

Det er de samme stærke kræfter, der står bag revyen som i 2019. Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll deler opgaven som revydirektør. Sammen står de også på scenen, og med sig på de skrå brædder har de igen den unge, talentfulde og gennemmusikalske bornholmske skuespiller Joakim Lind Graae Tranberg, som viser, at han både kan spille skuespil, synge og danse. Det er dermed to garvede, krøllede hjerner og gode skuespillere tilsat et skvæt ungdommelig friskhed. Og sidst, men absolut ikke mindst har de både som kapelmester og skuespiller i adskillige numre den yderst yndige og talentfulde Alice Carreri.

Revyen starter desværre lidt halvtrivielt, hvor der simpelthen er for langt imellem de gode numre i første akt. Joakim viser os sin gode sangstemme og ømhed i hans eget nummer ”Kom nu hjem”, hvor det langsomt går op for os, at det er den nu tidligere borgmester Winni Grosbøll, der sigtes til!

Første akts højdepunkt bliver absolut finalenummeret ”Krænkerup folkedanserklub”, hvor skuespillerne forklædt som folkedansere kommer til at tage lidt for meget på den unge pige. Ganske morsomt og en dejligt anderledes måde at inkorporere krænkelsesdebatten på.

Til gengæld kommer alle de gode numre på stribe i andet akt, hvor de starter ganske morsomt ud med Gunvor og Søren udklædt som flåter. Lige bagefter får Joakim igen lov til at vise, hvad han formår rent musikalsk og dramatisk i den smukke sang ”Já E Borninjholmer” hvor Joakim synger om, at han er stolt af at være bornholmer. Fin tekst af Lars Christiansen.

Herefter kommer revyens bedste nummer i form af en yderst skrap Carl-Erik Sørensen-tekst med Gunvor som keramikeren, der lever lidt på sin egen drejeskive, og som ikke har andet end ler på hjernen – ustyrligt morsomt. 

Søren får bestemt også kørt mange stik hjem med nummeret ”En positiv mand”, hvor en mand er ved at brække sig hver gang, han siger et ord, han ikke kan lide. Og alle de negative ord – veganere, Joy Mogensen, grønne afgifter osv. – står i kø! Søren er i det hele taget en kæmpe gevinst for revyen, og han får virkelig også lov til at vise sine evner ud i mimeverden i første akt i nummeret ”Tissetrængende”, hvor han på Mr. Bean-agtig vis elegant forsøger at overleve konens lange badeværelsesvaner.

Gunvor Reynbergs tekst ”Truede dyrearter” omhandler alle de dyr – eller rettere mennesketyper – som har haft det anderledes under pandemien. Vi møder alt fra bogormen over selskabspapegøjen og til balløven, som har måttet blive hjemme på egen savanne. Den er hylende morsomt udført af hele holdet som de forskellige ”dyr”.

Alice Carreri fungerer ganske upåklageligt både som revyens kapelmester, men også som en stor del af skuespillerholdet. Hun imponerer både i sin tangodans med Joakim og med sin smukke sangstemme, vi får lov at nyde flere gange undervejs.

Vi ”udefrakommende” forstår måske ikke hele det lokale islæt, men vi er dog med på satiren bag. Alt i alt er Bornholm Revyen lige så gakket, gennemmusikalsk og lokal, som den skal være.  Instruktør Lars Knutzon har formået at lave en revy, der især i andet akt lever op til dens navn, og som bornholmerne bestemt kan være stolte af.   

Bornholms Sommerrevy

Kyllingemoderen, Segenvej 50, 3720 Aakirkeby

Spilleperiode: 2. juli-5. august 2021

Set den 2. juli 2021

Fotos: Anders Beier

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://bornholmssommerrevy.dk/

Medvirkende: Søren Hauch-Fausbøll, Gunvor Reynberg, Joakim Lind Graae Trabjerg og Alice Carreri

Kapelmester: Alice Carreri

Instruktør: Lars Knutzon

Scenografi: Rikke Juellund

Kostumer: Rikke von Qualen

Koreograf: Jannik Elkær

Tekst og musik af: Alberte Winding, Andreas Fuglebæk, Søren Hauch-Fausbøll, Vase & Fuglsang, Gunvor Reynberg, Alice Carreri, Andreas Hermansen, ATS – Politikens satirespalte, Joakim Lind Graae Tranberg, Jan Rørdam, Søren Vandkær, Domenico Modugno/Franco Migliacci, J. Loubrie Hill, Lars Christiansen, Carl-Erik Sørensen, Jesper Jensen, Lars Fjeldmose, Osvaldo Pugliese, Queen, Bo Skødebjerg, Kasper Le Fevre og Johannes Brahms

Varighed: Ca. 2 timer og 10 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *