Anmeldelse: Dragsholm Revyen 2021: ”Mens legen er go…!”, Odsherred Teater (Dragsholm Revyen)

Anmeldelse: Dragsholm Revyen 2021: ”Mens legen er go…!”, Odsherred Teater (Dragsholm Revyen)

Af Daniel Lassen og Christian Skovgaard Hansen

De to garvede revytanter Bente Eskesen og Susanne Breuning slutter af med manér med Dragsholm Revyen 2021. For tredje gang er denne under Jacob Fauerbys stilsikre instruktion, der både er en dejlig blanding af tradition, fornyelse og totalt gakkede indslag, som klæder revygenren.

De to skønne kvinder på scenen, som begge er omkring de 70 år, har næppe været bedre hverken sammen eller hver for sig. De stråler af overskud, elegance og energi.

Tonen er hård og bramfri, og de siger, lige hvad der falder dem ind. I mange af revyens numre sidder man og bliver helt skræmt af, hvor brask tingene er, hvis man siger dem uden omsvøb. 

Revyens instruktør, Jakob Fauerby, vandt i 2019 titlen som årets revyforfatter ved Revyernes revy for netop et nummer (numre) i Dragsholm Revyen. Nummeret bliver her i 2021 taget op igen, og omhandler en lærer (Bente Eskesen), der uden nogen former for mimik dikterer en diktat for sine elever, hvor det er den ene grimme historie efter den anden, der bliver læst op. Helt forrygende ondskabsfuldt, men også ustyrligt morsomt.

Susanne Breuning imponerer som en rig kvinde, der får sin au pair til at ordne alt. Det er skønt figurarbejde og en god tekst med mange, finurlige rim skrevet af Søren Graversen. Samme Breuning er også henrivende brask i nummeret ”Velkommen hjem” skrevet af Søren Dyhr. I nummeret spiller Breuning en meget racistisk kvinde fra kommunen, der byder de syriske børn velkommen ”hjem”, selvom hun godt ved, hvad hun synes, er deres hjem.

Der er derfor en stor spændvidde i aftenens numre. Det ses også midt i første akt. Her får vi et alvorligt nummer af Anders og Jakob Faurby om demens, hvor Bente Eskesen er enestående god som den ældre kvinde, som mærker demensens konsekvenser, hvor alt er forandret. Det er smukt og tankevækkende. Nummeret efterfølges af nummeret ”Panda” med de to kvinder i pandaheldragter, hvor hannen har mere travlt med at spise bambus end vise nogen om helst interesse for hans sexlystne partner!

Pandemien får naturligvis sine kommentarer, men det fylder aldrig for meget. Sjovest er nummeret ”Zoom Zoom” – over Mabels melodi grand prix-sang! – som en vittig kommentar til, at vi under pandemien jo har kunnet klare alt på videomøder. Kødforskrækkelsen og veganerne går heller ikke fri, hvor pølser og Jaka Bov er kommet på det sorte marked.

Musikken ligger i hænderne på Niels Bugge – eller Bubber, som Breuning agter at kalde ham. Ikke at musikken fylder specielt meget for de to revyrotter, som jo ellers har en stor sangstemme begge to. Kun i aftenens smukke ”Bente og Susannes farvel” får de to garvede revytanter lov til at vise, hvad de kan rent musikalsk.

Trods et par numre, der bliver lidt for lange, kan man ikke tage fra Dragsholm Revyen anno 2021, at den holder den gakkede og barske tone hele vejen igennem og får spiddet danskerne lige der, hvor det gør allermest ondt. Alle numrene har noget på hjerte – som vi får serveret på samme gakkede og grænseoverskridende måde.

Så alt i alt slutter Dragsholm Revyen deres 14. revy – Coronaen tog jo desværre livet af revyen i 2020 – på 15 år i branchen af med et brag af med en forestilling, som helt sikkert både vil chokere og underholde unge som gamle. Alt går op i en højere enhed, og revyen kandiderer til at være Danmarks bedste revy 2021. Læg hertil muligheden for at spise en ganske glimrende revybuffet med lokale råvarer inden selve revyen, og aftenen op i en fantastisk højere enhed.

Dragsholm Revyen

Odsherred Teater, Algade 36, 4500 Nykøbing Sjælland

Spilleperiode: 1. juli-14. august 2021

Set den 1. juli 2021

Fotos: Claus Starup

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.dragsholmrevyen.dk

Medvirkende: Bente Eskesen og Susanne Breuning

Instruktør: Jakob Fauerby

Teatermalere og scenografer: Lone Pedersen og Ferdinand Fleicher

Koreograf: Susanne Breuning

Musiker: Niels Bugge          

Tekst og musik af: Jakob Fauerby, Dorte Munksgaard, Niels Bugge, Sara Rahmeh, Lars Bisgaard, Rasmus Søndergaard, Carl Orff, Søren Graversen, Wendt, Tind og Engholm, Anders Fauerby, Peter Oliver Hansen, Søren Dyhr, Søren Vandkær, Morten Boye Amundsen og holdet

Varighed: Ca. 2 time inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *