Anmeldelse: Bornholms Sommerrevy 2022 – Pip Pip Hurra, Kyllingemoderen (Bornholms Sommerrevy)

Anmeldelse: Bornholms Sommerrevy 2022 – Pip Pip Hurra, Kyllingemoderen (Bornholms Sommerrevy)

Af Christian Skovgaard Hansen

Midt på Solskinsøen midt ude i Almindingen ligger den charmerende bygning Kyllingemoderen, hvor Bornholms Sommerrevy igen spiller. Direktørparret Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll, som også er på scenen, har genoplivet revyen på Bornholm, og i lighed med de tidligere år er den helt sin egen.

Den har en god portion galskab og gakkethed. Den har samtidig en vis lokal kolorit, men dens udvalgte emner og satire er dog også mere alment dækkende. Hertil får flere af numrene et twist, som man ikke helt havde forudset. Emnerne er måske nok dem, som alment er oppe i tiden lige nu, men vinklen er ofte lidt mere skæv.

Tilsat et oplagt skuespillerhold og en velspillende musiker bliver det en gennemcharmerende revy, hvor spilleglæden og de spilletekniske færdigheder sidder i skabet. Det er dét, der holder sammen på revyen og som gør, at det samlede resultat ikke er helt så ringe endda. Man tilgiver derfor lettere det noget svingende tekstmateriale, hvor dele – særligt i første akt – ikke rigtigt kommer helt i mål.

Krigen i Ukraine får naturligvis også et par kommentarer med på vejen – også her med en skævhed. Bamse og Kylling skal holde Bamses fødselsdag, men der dukker også uindbudte gæster op – gæster som ikke kan opføre sig ordentligt og tyranniserer de andre og ikke mindst vil annektere hele kagen selv! De stigende fødevarepriser som følge af krigen giver sig også udslag i stigende (mad!)oliepriser, hvorfor turen til grillbarens futurelyksaligheder er blevet noget tungere og dyrere.

Søren Hauch-Fausbøll er bedst som gøgler. Det viser sig selv i det ordløse nummer om den ivrige, men desværre også nyttesløse jagt på det irriterende insekt, men han er også skøn som ægtemanden Palle i nummeret om den ligeså ivrige kvinde, der er en ørn til at hækle. Hun har fået ægtemanden med på forretningsidéen – næsten da!

Marianne Gonnow Bøgelund er revydebutant, og hun gør en ganske god figur. Hun er energisk og morsom som fodboldtræneren Carsten, som har lige bogstavproblemer, så ”k”’et har en tendens til at blive byttet ud med et ”g”, men hun kæmper desværre med en lidt for uskarp og lidt for lang tekst. Bedre går det som kvinden, der dagen derpå har fået tømmermænd og nu tænker over, hvad der egentlig skete til firmafesten. Her er der bid og et par politiske stikpiller, for kære Mette, kan vi ikke bare slette det?

Gunvor Reynberg er skøn som den stærke kvinde. Hun er moderen til det lettere uregerlige barn Sigge (i skikkelse af Joakim Lind Graae Tranberg som herlig dorsk og ugidelig teenageknægt), der får nogle hårde ord til skolehjemsamtalen. Men hvad er problemet? Og hvis ansvar er det egentlig, at man lærer noget i folkeskolen? Hun er også fantastisk som Pia, der er en ørn til at hækle, så hun starter en noget aparte butik op, hvor hun ikke bare sælger hæklede kondomer – næ nej, det er hæklede kondomer, som forestiller bornholmske klassikere lige fra Krølle-Bølle til Dueodde Fyr (endda med lys!). Alt imens hun driver forretningen holder hun også styr på Palle og Palle – og hverken Hauch-Fausbøll eller Tranberg er formentlig set ømmere end her i deres hæklede kostumer. Absurd, men også hylende morsomt.

Joakim Lind Graae Tranberg har dog revyens bedste nummer. Han synger ikke bare om ”grøn strøm”, nej det bliver også en fornem hyldest til Bornholm. Bornholm er en dejlig ø, men øboerne er samtidig bare mennesker, som vi nu engang er flest! Vi vil alle gerne den grønne strøm og flotte vindmøller – men de skal bare ikke stå i vores baghave. Tranberg har en fantastisk sangstemme, og nummeret rummer både en vis alvor, men bestemt også en poesi og kærlighed til klippeøen midt i Østersøen. Så enkelt og nærværende kan klimaet, den grønne omstilling og ikke mindst kærligheden til Bornholm synges.

Det danske sundhedsvæsen får også en meget sigende, men også noget bizar kommentar, hvor Marianne Gonnow Bøgelund og Gunvor Reynberg nok accepterer, at sundhedsvæsenet måske ikke er helt i top, mens de samtidig bizart glæder sig over, at de nu amputerede, kolde lemmer da kan hjælpe til! Krænkelserne, kønsdebatten, Herlufsholm og omstillingen til grøn energi får også et par ord med på vejen. Komikken er i hus, når fødselsdagssketchen, som i sig selv ikke har meget på hjertet, bliver spillet baglæns. Timingen er på plads, og så bliver det morsomt alligevel.

Kapelmester og pianist Johann Gustav er ny mand på holdet. Han gør det ganske glimrende både som musiker, men bestemt også som medvirkende, hvor han har et par små roller. Han gør det særligt godt som den nye praktikant Kofod (uden e!), som gæster byrådsmødet, hvor Kofoed’erne er i overtal, og som kylling.

Årets version af Bornholms Sommerrey skal nok gøre lykke blandt både de faste øboere på Bornholm, turisterne og os, ”tjøwenhavnere”, som bare er på besøg. Pip Pip Hurra!

Bornholms Sommerrevy

Kyllingemoderen, Segenvej 50, 3720 Aakirkeby

Spilleperiode: 29. juni-4. august 2022

Set den 2. juli 2022

Fotos: Bornholms Sommerrevy

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

https://www.bornholmssommerrevy.dk/

Medvirkende: Marianne Gonnow Bøgelund, Gunvor Reynberg, Joakim Lind Graae Tranberg og Søren Hauch-Fausbøll og

Kapelmester og pianist: Johann Gustav

Tekster og musik: Gunvor Reynberg, Johann Gustav, Søren Hauch-Fausbøll, Leif Maibom, Rasmus Hauge, Arnold/Fabritius, Josephine Nørring, Andreas Hermansen, Vase & Fuglsang, Carl-Erik Sørensen, Lars Fjeldmose, Joakim Lind Graae Tranberg, Lars Knutzon, Jakob Weble, Mille Berg, Bo Skødebjerg m.fl.
Instruktion: Gunvor Reynberg og Søren Hauch-Fausbøll

Scenografi: Rikke Juellund

Kostumer: Julie Jakobsen

Koreograf: Vivi Siggaard

Varighed: Ca. 2 timer og 5 minutter inkl. pause

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram:

@ungt_teaterblod

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *