Anmeldelse: Bridge Over Troubled Water, Landsteatret

Anmeldelse: Bridge Over Troubled Water, Landsteatret

Af Christian Skovgaard Hansen

 

Simon & Garfunkel var en amerikansk succesfuld vokalduo, som er dannet i begyndelsen af 1960’erne i New York af de to skolekammerater Paul Simon og Arthur ”Art” Garfunkel. ”Bridge over Troubled Water” er både titlen på deres 5. og sidste album, på det, som mange kalder deres signaturnummer, og på denne teaterkoncert/forestilling. Albummet blev deres sidste på grund af interne uenigheder mellem de to, hvorfor de opløstes i 1972 – men de samledes dog i blandt andet 1981 i Central Park i New York, 1993 og 2004.

Bridge Over Troubled Water Foto Erling Mølgaard (8) [1600x1200]

”The Sound of Silence”, ”Mrs. Robinson”, ”Bridge over Troubled Water” og ”The Boxer” er alle blandt Simon & Garfunkels mest kendte sange. Du har garanteret hørt en del af dem før – men måske uden at vide, hvem der har sunget dem. Vi får heldigvis lov til at høre dem alle – og mange andre af deres hits – i forestillingen.

Det er hér, at forestillingens absolut største force er. De to skuespillere Morten Lützhøft og Nis Pedersen levendegør Simon & Garfunkel, og de synger fantastisk. Deres versioner af Simon & Garfukels hits sker med respekt og nerve, og de er en fornem hyldest til duoen. De rammer plet, og de er en fryd at lytte til. Wauw!Bridge Over Troubled Water Foto Erling Mølgaard (10) [1600x1200]

I og bag sangene og i hele Simon & Garfunkels historie lurer de mere alvorlige temaer også fint. Venskab, sammenhold, solo ctr. duo, splittelse, mislyd og kærlighed. Vi fornemmer temaerne, som alle er universelle. Kan man mon bygge bro over oprørt vand?

Bridge Over Troubled Water Foto Erling Mølgaard (5) [1600x1200]

 

Manuskriptforfatter og instruktør Peter Aude har ladet sangene være centrum i forestillingen. Klogt! For ”indpakningen” omkring sangene er til gengæld ikke helt så skarp på samme måde som sangene. Vi kommer desværre aldrig rigtig dybere ind på hverken ovennævnte temaer eller på Simon & Garfunkels historie.

Vi lægger ud i omklædningsrummet efter, at de to skuespillere netop har givet en Simon & Garfunkel-koncert. Herefter blandes deres historie med Simon & Garfunkels, men hvor det i stedet for en historie i stedet bliver nedslag og brudstykker af Simon & Garfunkels liv og karriere, men uden nogen nærmere rød tråd – udover en vis kronologi. Det er en rodet omgang, som desværre aldrig kommer rigtig i mål på hverken den ene eller anden måde.

Bridge Over Troubled Water Foto Erling Mølgaard (2) [1600x1200]

Vi får hverken rigtig Simon & Garfunkels historie, og vi får heller ikke Morten og Nis’ tolkning af historien – og måske en mulig forklaring på, hvorfor det endte, som det gjorde. Formen her er derfor ikke særlig skarp, og hverken som historiefortælling eller som præsentation af den næste sang fungerer det helt, så man sidder egentlig blot og venter på den næste sang. Potentialet er der ellers – både til at fortælle Simon & Garfunkels historie, men også til at fortælle samtidens historie.

Se (eller rettere hør!) ’Bridge Over Troubled Water’ for dens fænomenale musik og sang – og glem så mellemstykkerne. Både som inkarneret fan og som nybegynder, gammel som ung får du en fantastisk oplevelse ud af at lytte til forestillingens sange. De holder stadig!

 

Landsteatret

Bremen Teater, København V

Spilleperiode: 22. oktober-23. november 2017

Forestillingen turnerer rundt i landet. Se turnéplan i linket nedenfor.

Set den 23. oktober 2017

Foto: Erling Mølgaard

Lyst til at købe en billet? Læs nærmere her:

http://www.landsteatret.dk/simon-garfunkel/

 

Følg os på Facebook:
https://www.facebook.com/ungtteaterblod

Følg os på Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *